Mi smo Božja oruđa

1. 10. 2020.

“A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime.” (Ivan 1,12)

Krist je došao na Zemlju da bi predstavio istinito i uzvišeno mjerilo. Koliko god kratko trajala Njegova javna služba, On je ostvario ono radi čega je došao. Kako su dojmljive bile istine koje je iznosio, kako je savršeno Njegovo životno djelo! Svakodnevno je iznosio duhovnu hranu darujući kruh života tisućama gladnih duša. Njegov život bio je živa služba Riječi. On je bio Svjetlo svijeta koje ljudima ukazuje na put, istinu i život. On je bio hrana, Kruh života. Nikad nije obećao nešto što nije ispunio. “Molite,” govorio je, “i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!” (Matej 7,7)

Kao što izvor svježe vode otkrivamo na osnovi bujnog zelenila što niče u njegovoj blizini, tako se i Krist mogao vidjeti u djelima milosrđa koja su obilježavala Njegovu stazu na svakom koraku. Gdje god se nalazio, zdravlje je cvjetalo i sreća Ga je slijedila kuda god bi prošao. Riječi vječnog života iznosio je s takvom jednostavnošću da ih je i dijete moglo razumjeti. Muškarci, žene i djeca bili su pod tolikim dojmom Njegovog tumačenja Pisma da su hvatali i samu boju Njegovog glasa, naglašavali Njegove riječi i oponašali Njegove pokrete. Mladi su upijali taj duh službe i slijedili Njegovo ponašanje nastojeći pomoći drugima kad bi vidjeli da im je pomoć potrebna.

Slijepi i gluhi uživali su u Njegovoj prisutnosti. Kristovo lice bilo je prvo koje su mnoge oči ikad ugledale, Njegove riječi prve koje su ikad doprle do nečijih ušiju. Svi oni, obnovljenog zdravlja, pratili su Ga kad god je to bilo moguće. Njegove riječi upućene neukima otvarale su pred njima izvore života. On je dijelio svoje darove izobilno i neprestano. Bilo je to dragocjeno blago vječnosti, darovano u osobi Isusa Krista — Gospodnji bogati dar čovjeku.

Kristovo djelo u korist čovječanstva još uvijek nije dovršeno. Ono se nastavlja i danas. Preko Ivana Krist objavljuje da će svima koji Ga prime dati vlast da postanu sinovi Božji, koji vjeruju u ime Njegovo. (Manuscript 79, 1. listopada 1906., “Ostavite svoje mreže i slijedite me”)