Pripremajte se za život na Nebu

6. 10. 2020.

“Neka ova najprije nauče udovoljavati dužnostima ljubavi prema svojoj obitelji.” (1. Timoteju 5,4)

U mnogim je obiteljima postalo uobičajeno, za roditelje kao i za djecu, da se ljepše ponašaju u društvu drugih nego u vlastitom domu. Ali to nije plan koji je Bog osmislio za roditelje i djecu. Sačuvajte nešto osmijeha, pohvala i učtivosti za svoj obiteljski krug. Trebali biste težiti tome da budete blagi, uviđavni i ljubazni i da pokazujete kršćansku uljudnost u vlastitom domu. Treba njegovati blagotvorni duh pobožnosti u domu. …

Krist nikad nije izgovorio neku grubu ili neljubaznu riječ. Kad bi Ga drugi izazivali da učini nešto loše, On bi otpjevao neki psalam ili bi nekom riječju iz Pisma otjerao neprijatelja. Nemojte se stidjeti učiti od Krista. On vas poziva: “Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam ja krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.” (Matej 11,29.30) Kada ste u napasti da reagirate gnjevno, uzmite u obzir da pokazivanjem takvog duha nećete ponijeti Kristov jaram koji podrazumijeva poslušnost, suzdržanost i službu.

Roditelji i djeco, imajte na umu da će pravi Kristovi sljedbenici učiniti svoj dom što je moguće vjernijim simbolom nebeskog doma, jer na taj način surađuju s Kristom na provođenju zakona Njegovog kraljevstva. Čitajte molitvu koju je Krist učio svoje sljedbenike. Živite u skladu s tom molitvom. To je čitava propovijed za sve koji je žele primijeniti u praksi. Postoji nešto što trebamo tražiti od Isusa. Imamo velike nedostatke i potrebe koje jedino On može zadovoljiti. Molitva koju je Krist učio svoje sljedbenike zadovoljava sve te potrebe. Nama trebaju milost i oprost, ali možemo ih primiti samo ako i sami budemo milostivi i ako opraštamo drugima.

Krist vas poziva da imate povjerenje u Njega. Sami ne možete učiniti ništa. Ne možete biti ljubazni, vjerni, učtivi i nesebični bez pomoći Duha Svetoga. … Proučavajte Kristov život i radite u svojem domu sve ono što znate da će se od vas zahtijevati na Nebu, u prisutnosti nebeske obitelji. U obiteljskom krugu ovdje na Zemlji možemo se pripremati za nebesku obitelj. (Manuscript 125, 6. listopada 1898., “Odgoj u domu”)