Završna bitka

26. 10. 2020.

“Pazite! Dolazim kao lopov. Blago onomu koji bdije i čuva svoje haljine da ne bi išao go i da se ne bi vidjela njegova sramota!” (Otkrivenje 16,15)

Pred nama je strašna bitka. Sve smo bliže sukobu koji će se odigrati u veliki dan Boga Svemogućega. Ono što je do sada bilo zadržavano, bit će razvezano. Anđeo milosti sklapa svoja krila pripremajući se da siđe s prijestolja i da svijet prepusti vladavini Sotone, vladara kojega su ljudi sami izabrali, ubojice i uništitelja od početka.

Poglavarstva i vlasti na Zemlji ogorčeno se bune protiv nebeskog Boga. Puni su mržnje prema onima koji Mu služe i ubrzo, vrlo brzo, vodit će se posljednja velika bitka između dobra i zla. Zemlja će postati bojno polje — poprište posljednjeg sukoba i konačne pobjede. Upravo ovdje, gdje je Sotona tako dugo okretao ljude protiv Boga, pobuna će biti zauvijek ugušena.

Krist je došao na Zemlju u ljudskom obličju da bi mogao ustati kao Zapovjednik našeg spasenja kako ne bismo bili svladani Sotoninom silom. I kad je izgledalo da će neprijatelj izvojevati značajnu pobjedu nad pravednima, Bog je djelovao milostivo i silno kako bi osujetio njegove planove.

Odlučivši izbrisati Božju sliku u čovjeku, Sotona ulaže krajnje napore da Ga sakrije od pogleda ljudi. On ne radi otvoreno, već tajno, miješajući ljudsko i božansko, lažno i pravo, trudeći se unijeti zbunjenost i patnju. Ali božanska milost otkriva se u snazi potrebnoj za suprotstavljanje ovom zlom djelovanju i iznošenje na svjetlo skrivenih namjera neprijatelja.

Božji narod treba čuti hrabro, odlučno svjedočanstvo za istinu, razumjeti Božje ciljeve na osnovi svjedočenja perom i glasom. Poruke Božje riječi trebaju se objavljivati u svim mjestima budeći muškarce i žene da shvate istinu. …

Zdravi nauk je stvaran. On nije kao para koja začas prođe. Iz Božje riječi treba poteći svjetlo. Bog poziva svoj narod da Mu se približi. Neka se nitko ne ubacuje između Njega i Njegovog naroda. Krist kuca na vrata srca tražeći da uđe. Hoćete li Ga pustiti? (Letter 153, 26. listopada 1901., braći i sestrama u Australiji)