Nebo u vašem srcu

7. 11. 2020.

“Jer tko god vrši volju Božju, on mi je brat, sestra i majka.” (Marko 3,35)

Iz čistog izvora neće poteći nečista rijeka niti će pravi kršćanin izgovarati pogrdne riječi i ulaziti u svađu s onima oko sebe. Kad okrenemo svoje srce Bogu, morat ćemo neprestano voditi bitku jer se borimo s neprijateljem svake pravednosti. On će nas pokušavati obeshrabriti i baciti u očaj na svaki zamisliv način. Ovaj svijet protivi se Kristu i Njegovom djelu. Ali oni koji vrše Božju volju imaju utjehu da su na istoj strani s najvišim nebeskim vlastima. Uzdajući se u Krista i napredujući korak po korak, Božja djeca izvojevat će pobjedu.

Ako želimo imati svoje mjesto u svijetu koji će doći, moramo svoju volju pokoriti Božjoj volji. Moramo slijediti svjetlo koje obasjava našu stazu. …

Neka nitko ne misli da će mu, iako živi u grijehu, biti dopušteno da uđe kroz vrata svetoga grada. Kad Krist dođe, oni koji budu u pobuni protiv Boga, neće biti primljeni u gornje dvorove. Nijedan buntovnik neće ući u Nebo.

Mi se trebamo svakodnevno pripremati za kraljevstvo slave. Naš će karakter biti ispitan prema Božjim mjerilima. Ako prođemo ispit, bit će nam dodijeljeno mjesto među otkupljenima. Moramo unijeti Nebo u svoje srce, u svoj svakidašnji život. Krist je svemogući pomoćnik i oni koji Ga budu slijedili, neće hodati u tami, nego će razumjeti nebesku mudrost. Prepoznat će glas pravog Pastira i hodat će u poslušnosti.

Svatko mora istraživati Pisma za sebe. Dok budemo tragali za njima kao za skrivenim blagom, istine koje ćemo nalaziti dat će nam snagu da se održimo u dan Gospodnji. Bog nas smatra odgovornima za naše bližnje. Ima grešnika koje treba spasiti, duša koje treba zadobiti. Hoćemo li dopustiti da nas bezakonje odvoji od Krista i od posla koji nam je On dao? Neka svatko od nas kaže: Ja neću razočarati Spasitelja. Njegova smrt za mene neće biti uzaludna. Želim Ga slaviti kroz svu vječnost. Moram zadobiti Nebo po svaku cijenu.

Želite li ugledati Kralja u Njegovoj ljepoti? Želite li stajati oko velikog bijelog prijestolja? Onda morate biti poslušni Božjim zapovijedima jer na Nebo neće doći nitko tko Jahvin zakon ne prihvati kao životno načelo. (Manuscript 31, 7. studenoga 1886., “Pokoravanje svoje volje Božjoj volji” — propovijed održana u mjestu Torre Pelice u Italiji)