Svaki dobar dar dolazi od Njega

11. 01. 2021.

„Svaki dobar dar, svaki savršen poklon dolazi odozgo, od Stvoritelja zvijezda, u koga nema ni promjene, ni zasjenjenja zbog mijene.“ (Jakov 1,17)

Božja sila pokazuje se u kucanju srca, u radu pluća i u živim tokovima koji kruže kroz tisuće različitih kanala u tijelu. Mi smo Njegovi dužnici za svaki trenutak postojanja i za sve utjehe u životu. Snage i sposobnosti koje čovjeka uzdižu iznad nižih oblika stvaranja primljene su od Stvoritelja. On nas obasipa svojim blagoslovima. Mi Njemu dugujemo hranu koju jedemo, vodu koju pijemo, odjeću koju nosimo, zrak koji udišemo. Bez Njegovih djela providnosti zrak bi bio pun zaraznih klica i otrova. On je velikodušni dobročinitelj i čuvar. Sunce koje obasjava Zemlju dajući sjaj cijeloj prirodi, tajanstveno dostojanstveno zračenje Mjeseca, sjaj nebeskog svoda i njegovih blistavih zviježđa, kiše koje osvježavaju zemlju i potiču bujanje zelenila, dragocjeni oblici prirode u svoj njihovoj bogatoj raznovrsnosti, visoko drveće, grmlje i bilje, lelujavo žito, plavo nebo, zelena polja, izmjena dana i noći, smjenjivanje godišnjih doba, sve to čovjeku govori o Stvoriteljevoj ljubavi. On nas je povezao sa sobom svim tim dokazima ljubavi i na Nebu i na Zemlji. (Review and Herald, 18. rujna 1888.)

Dječjom jednostavnošću možemo iznijeti Gospodinu točno ono što nam treba, svoje zemaljske potrebe; moliti Ga za kruh i odjeću, kao što tražimo kruh života i odjeću Kristove pravednosti. … Dragocjeni darovi Onoga koji ima svu vlast na Nebu i na Zemlji, pripremljeni su za Božju djecu. Dobivamo ih zahvaljujući skupocjenoj žrtvi Otkupiteljske krvi. Darove koji će zadovoljiti najdublju čežnju srca, trajne kao vječnost, mogu primiti i uživati svi koji iziđu pred Boga kao mala djeca. Prihvatite Božja obećanja kao da su upućena vama, iznesite ih pred Isusa kao riječi koje je On izgovorio i primit ćete punu mjeru radosti!“ (Misli s Gore blaženstava, str. 113)