On pokazuje svoju ljubav prema nama

12. 01. 2021.

„U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenog Sina da živimo po njemu.“ (1. Ivanova 4,9)

Svako očitovanje stvaralačke sile dokaz je beskonačne ljubavi. Božja vlast obuhvaća puninu blagoslova za sva stvorena bića. Psalmist kaže:

„Tvoja je mišica snažna,
Ruka čvrsta, desnica dignuta.
Pravda i Pravednost temelj su prijestolja tvoga,
Ljubav i Istina koračaju pred tobom.
Blago narodu vičnu svetom klicanju,
On hodi u sjaju lica tvojega, Jahve,
U tvom se imenu raduje svagda
I tvojom se pravdom ponosi.
Jer si ti ures moći njegove,
Po tvojoj milosti raste snaga naša.
Jer Jahve je štit naš,
Svetac Izraelov kralj je naš.“ (Psalam 89,14-19)

Povijest velike borbe između dobra i zla od svojeg početka na Nebu pa sve do konačnog uništenja pobune i iskorjenjenja grijeha, prikaz je i Božje nepromjenjive ljubavi. … Budući da je Zakon ljubavi temelj Božje vladavine, sreća svih razumnih bića ovisi o njihovoj savršenoj usklađenosti s njegovim načelima pravednosti. Bog želi da Mu sva stvorenja služe iz ljubavi, službom koja izvire iz poštovanja prema Njegovu karakteru. On ne nalazi zadovoljstvo u prisilnoj poslušnosti. … Sve dok su stvorena bića prihvaćala vjernost iz ljubavi, diljem Božjeg svemira vladao je savršeni sklad. Ispunjavanje Božjih namjera bila je radost nebeskih vojski. One su uživale odražavati Njegovu slavu i iskazivati Mu hvalu. Dok je vladala ljubav prema Bogu, međusobna je ljubav bila puna povjerenja i nesebična. Nije bilo tragova nesklada koji bi remetio nebeski sklad. (Patrijarsi iproroci, str. 15,16)