On govori onima koji Ga slušaju

28. 01. 2021.

„Tko ima uho, neka čuje što Duh poručuje crkvama!“ (Otkrivenje 2,29)

Kako bi čovjek mogao biti Kristov dvojnik, nadmašuje čovjekovu moć shvaćanja. Ali Duh Sveti može ojačati naš duhovni vid omogućujući nam da vidimo i ono što naše tjelesne oči ne mogu vidjeti, ili naše uši čuti, ili naš um shvatiti. Duh koji sve istražuje, pa čak i dubine Božje, otkrio nam je dragocjene istine koje se ne mogu opisati perom ili glasom. (Letter 49, 1896.)

Svima koji se žele pokoriti Duhu Svetome bit će usađeno novo životno načelo; izgubljena božanska slika mora se obnoviti u ljudskom rodu.

Međutim, čovjek se ne može preobraziti služeći se svojom voljom. U njemu nema nikakve snage kojom bi se ta promjena mogla izvesti. Kvasac – nešto potpuno izvan njega – mora se staviti u brašno da bi se željena promjena mogla obaviti. Zato grešnik mora prihvatiti Božje milosrđe da bi se pripremio za kraljevstvo slave. Sva kultura i sva naobrazba koju svijet može dati doživjet će neuspjeh u pokušaju da poniženo dijete grijeha pretvori u dijete Neba. Obnoviteljska snaga mora doći od Boga. Promjena se može obaviti jedino silom Duha Svetoga. Svi koji žele biti spašeni, ugledni i prezreni, bogati i siromašni, moraju se pokoriti djelovanju te sile. (Isusove usporedbe, str. 57)

Svako srce koje je bilo obasjano jasnim zrakama Sunca Pravednosti otkrit će djelovanje Božjeg Duha u glasu, umu i karakteru. Kolektiv će raditi kao podmazan i bit će vođen stručnom rukom. Kada duh djelatnika primi ulje od dvije maslinove grane, bit će manje trzavica. Sveti utjecaji u ljubaznim riječima, nježnosti, ljubavi i ohrabrenja prenosit će se na druge. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 7, str. 166)