Zakon krijepi dušu i prosvjetljuje oči

8. 02. 2021.

„Prava je naredba Jahvina – dušu krijepi; čista je zapovijed Jahvina – oči prosvjetljuje.“ (Psalam 19,8)

Mi imamo samo blijedo svjetlo u odnosu na beskrajnu širinu Božjeg zakona. … Mnogi među onima koji tvrde da vjeruju u temeljne istine za ovo posljednje vrijeme, ponašaju se kao da Bog ne zapaža njihovo nepoštovanje ili otvorenu neposlušnost načelima Njegovog svetog Zakona. Zakon je izraz Njegove volje i poštovanje Zakona Bog postavlja kao uvjet da sinove ljudske prihvati kao svoje sinove i kćeri. … Bila je prinesena beskrajno velika Žrtva da bi se moralna Božja slika obnovila u čovjeku dragovoljnom poslušnošću svim Božjim zapovijedima. Naše spasenje je neizmjerno veliko jer je Kristovom pravednošću učinjeno sve što je bilo potrebno da budemo čisti, potpuni i da nam više ništa ne treba. … Kada bi čovjek Kristovom vjerom održao Božji zakon, na raspolaganju bi mu stajale riznice Neba. (Review and Herald, 4. veljače 1890.)

Otvorite oči svojega razuma, vidite divni sklad Božjih zakona u prirodi, divite se i slavite svojega Stvoritelja, vrhovnog Vladara Neba i Zemlje. Gledajte očima vjere kako se saginje prema vama s ljubavlju. … Vaša vjera u Isusa dat će snagu svakoj namjeri, čvrstinu karakteru. Sva vaša sreća, mir, radost i uspjeh u ovom životu ovise o iskrenoj vjeri i povjerenju u Boga. Ta vjera navest će vas na pravu poslušnost Božjim zapovijedima. Vaše poznavanje Boga i vaša vjera u Njega najveća su brana protiv svake zle navike i pobuda na svako dobro. Vjerujte u Isusa kao u Onoga koji prašta vaše grijehe, Onoga koji želi da budete sretni u stanovima koje vam je otišao pripremiti. On želi da živite u Njegovoj prisutnosti; da imate vječni život i krunu slave. (The Youth’s Instructor, 5. siječnja 1887.)

Držanje Božjih zapovijedi donosi veliku nagradu, čak i u ovom životu. Naša nas savjest ne osuđuje. Naše srce nije u neprijateljstvu s Bogom, već uživa mir s Njime. (The Signs of the Times, 22. rujna 1898.)