Sigurnost u vječni život

10. 02. 2021.

„Blaženi oni koji vrše zapovijedi njegove: imat će pravo na stablo života i na vrata će ući u grad.“ (Otkrivenje 22,14 – Varaždinska Biblija)

Ljubitelj uživanja umjesto onoga što je nebesko voli ono što je zemaljsko. On slavu vječnosti cijeni mnogo manje od prolaznih, trenutačnih probitaka. U svojoj želji da stekne zemaljsko bogatstvo, gubi iz vida nebeske riznice. Ne poštuje zahtjeve budućeg života pa interesi ovog života dobivaju prednost. …

Krist iznosi pred naše oči plemenitiji svijet. On objašnjava prednosti građanstva u gradu čije je temelje postavio i načinio sam Bog. On nas vodi na prag vječnosti, pokazuje nam njezine ljepote objavljujući da one stoje na raspolaganju svima koji žive u skladu s Božjim zakonima. Poslušnošću Gospodnjim zakonima ljudska obitelj može postati sjedinjena, sretna obitelj u Božjem gradu; jer tamo nema mjesta za one koji ne poštuju Gospodnju volju. Svi koji to žele, mogu dobiti vječni život, ali moraju ga steći prihvaćajući Božji zakon kao vodič u ovom životu umjesto da slijede svoje zakone. … Onima koji budu živjeli životom koji je u skladu s Ocem, Krist će dodati vrline svojega života. (Manuscript 49, 1907.)

Mislite li da će oni koji drže zapovijedi biti žalosni i tužni kada se vrata Božjega grada pokrenu na svojim blistavim šarkama i oni s dobrodošlicom budu dočekani u njemu? Ne, nikada! Oni će tada veselo klicati, radosni što više nisu robovi Zakona jer su ga održali i tako postali slobodni od njega. Imat će pravo na stablo života, pravo na njegovo ljekovito lišće. (Review and Herald, 10. lipnja 1852.)

Bog nebeski je izrekao blagoslov onima koji drže Božje zapovijedi. (SDA Bible Commentary, sv. 1, 1104)

Onaj koji je bio vjeran „u malome“ ovdje na Zemlji, dobit će vlast „nad mnogim“ u „vječnom svijetu slave“. (General Conference Bulletin, 2. tromjesečje 1900.)