Svi koji su umorni od grijeha pozvani su da se upišu

1. 03. 2021.

„Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“ (Matej 11,28)

Upravo danas nježni glas milosti odjekuje u vašim ušima. Upravo danas upućen vam je nebeski poziv. Upravo danas sve na Nebu govori: Dođi! (Review and Herald, 17. kolovoza 1869.)

Dođi jer je sve gotovo! Tko hoće, neka dođe i neka pije vodu života zabadava! Upravo sada potrebna vam je dječja jednostavnost. Odbacite sve što podsjeća na oholost, taštinu i ludost. Sud je na vidiku. Muškarci i žene trebaju se osloniti na snagu koja je veća od bilo koje ljudske sile. Oni se moraju osloniti na moćnu Gospodnju ruku. Na vidiku je dan kada će sva ljudska djela biti ispitana i okušana, i mi želimo da budete spremni. … Pozivamo vas da se oslobodite oholosti svijeta, ponosa i taštine i ludosti života. Isus vas voli. Isusu vas je žao. On šalje anđeoske vojske da vam služe. I sada, kad je cijelo Nebo zainteresirano za vas, hoćete li se i vi zainteresirati za sebe? (Review and Herald, 17. kolovoza 1869.)

Neki ljudi ustručavaju se uhvatiti Boga za riječ kao da bi to bilo drsko. Mole se Gospodinu da nas uči, a ipak se boje osloniti na obećanje koje nam je dao i povjerovati da nas je naučio. Sve dok budemo dolazili k našem nebeskom Ocu ponizno, spremni da budemo poučeni, gotovi i željni da učimo, zašto bismo sumnjali da će Bog ispuniti svoje obećanje? … Kada se potrudite da upoznate Njegovu volju, vaš udio u suradnji s Bogom jest da vjerujete da ćete biti vođeni i usmjeravani i blagoslovljeni u ispunjavanju Njegove volje … Sam Krist vodi svoj narod pokazujući mu gdje i kako treba raditi. (SDA Bible Commentary, sv. 3, str. 1155,1156)

 

Preporučujemo: