Samoodricanje

23. 03. 2021.

„Evo, mi smo ostavili sve i pošli za tobom!“ (Marko 10,28)

Svi mi moramo svakoga dana učiti u Kristovoj školi, svakoga dana stjecati nova iskustva kako bismo mogli razumjeti dužnosti koje imamo kao Njegova djeca.

Mnogi pošteni, dobronamjerni ljudi uopće ne napreduju u svojem kršćanskom životu zato što ne uviđaju potrebu da stalno stječu nova i veća znanja o Isusu. Kada su se obratili, u početku su se radovali što su stali na Gospodnju stranu. Godinu dana poslije davali su isto svjedočanstvo. Nije bilo dokaza da su duhovno uzrasli; i dalje su bili slabi kao djeca. … Prvo iskustvo novoobraćenika sretno je i radosno; ali nevolje dolaze, mora se suočiti sa životnim teškoćama, grešne karakterne osobine koje nisu svladane sada se bore za prevlast i često je i postižu. Tada dolazi do gubljenja povjerenja i mira, zanemarivanja molitve i čitanja Pisma. I zbog nedostatka znanja i iskustva koje su morali imati, mnogi gube bitku sa Sotonom. Ne znaju prepoznati njegove kušnje niti im se oduprijeti. …

Vjerujte u Isusa kao svojeg pomoćnika. Imajte na umu da vi ne trebate birati svoj posao ili ići svojim putovima, već gledajte na Isusa kao na svojeg Vodiča i svoj Uzor. Imajte Njegov primjer pred sobom i stalno se pitajte što bi bilo dobro u Njegovim očima. Od Njega se naučite samoodricanju i samopožrtvovnosti. (The Youth’s Instructor, 5. prosinca 1883.)

Stalno bdijte povezujući se u mislima s Bogom, umjesto da ih zaokupljate odijevanjem ili da dopuštate srcu da pati zbog povrijeđenog ponosa. Odrecite se sebe; budite sveti; neka se vaš um bavi Nebom i neka se i vaši razgovori bave istim predmetom. … Oni koji slijede Krista, izabrali su trpljenje i samoodricanje kao svoj dio i doživjet Njegove kušnje ovdje, ali … i slavu, besmrtnost i vječni život na Nebu. (The Youth’s Instructor, svibanj 1854.)

 

Preporučujemo: