Usmjerimo svoje misli na Krista

12. 03. 2021.

„Te da se iz dana u dan obnavljate duhom u kojem mislite. „ (Efežanima 4,23)

Današnja mladež treba se pripremiti za ispunjavanje visokih i svetih ciljeva. … Oni su učenici u Kristovoj školi koji iz dana u dan uče od svojega božanskog Učitelja. (The Youth’s Instructor, 25. listopada 1894.)

U mladosti su osjećaji najsnažniji, pamćenje najbolje, a srce najosjetljivije za božanski utjecaj; i zato se u mladosti sve umne i tjelesne snage trebaju usmjeriti na velika poboljšanja u odnosu na ovaj svijet i svijet koji će doći.

Količina korisnog znanja koje mogu steći mladići i djevojke ne može se dovoljno ocijeniti; ali da bi dostigli visok stupanj, oni moraju zatvoriti vrata pokvarenim mislima koje Sotona pokušava nametnuti umu i oduprijeti se njegovim kušnjama. Mladi mogu steći čak i ono što se ne može kupiti zlatom ako njeguju čistu, strogu odlučnost da postanu sve ono što je Bog za njih odredio. Um treba biti uvježban da se bavi pravim temama za razmišljanje. Mladi trebaju proučavati Pismo i u svakidašnjem životu primjenjivati božanska načela koja im je Bog dao da se po njima ravnaju. Oni koji su ostarjeli u Božjoj službi, možda će ustanoviti da njihov um više nije sposoban shvatiti ono što se zbiva oko njih, da nedavni događaji vrlo brzo nestaju iz njihovog pamćenja, ali da je njihov um vrlo budan kada se radi o prizorima i događajima iz njihovog djetinjstva. O, kada bi mladi mogli shvatiti koliko je važno da svoj um sa- čuvaju čist i neokaljan pokvarenim mislima, da sačuvaju svoju dušu od svih ponižavajućih običaja, jer poročnost ili neporočnost iz mladosti odražava se na stanje u starosti. (The Youth’s Instructor, 25. listopada 1894.)

Prihvaćene biblijske istine uzdići će um iznad svjetovnosti i pokvarenosti. Kad bi se Božja riječ poštovala kao što treba, i mladi i stari posjedovali bi unutarnju pravičnost i načelnost koja bi ih osposobila za odupiranje kušnjama. (Odgovorno roditeljstvo, str. 422)

 

Preporučujemo: