Vjera koja očituje svoju snagu ljubavlju

5. 03. 2021.

„Uistinu, u Kristu Isusu nema vrijednosti ni obrezanje ni neobrezanje, nego vjera koja očituje svoju snagu ljubavlju. „ (Galaćanima 5,6)

Kada iznosite svoje molbe Gospodinu, to biste trebali činiti u poniznosti, ne hvaleći se svojim visokim dostignućima, već u stvarnoj duševnoj gladi za Božjim blagoslovima. Krist uvijek zna što mi njegujemo u svojem srcu. Moramo Mu dolaziti s vjerom da će Gospodin čuti i uslišati naše molitve, jer „sve što se ne čini po čvrstom uvjerenju grijeh je“ (Rimljanima 14,23). Prava vjera očituje svoju snagu ljubavlju i čisti dušu. Živa vjera bit će i vjera na djelu. Ako bismo otišli u vrt i ustanovili da nema izdanaka na biljkama, da nema svježine u listovima, da nema pupoljaka koji se otvaraju ili cvjetova koji cvjetaju, da nema nikakvog znaka života ni na stablu ni na granama, rekli bismo: „Biljke su mrtve. Očistite ih iz vrta jer kvare zemlju!“ Tako je i s onima koji tvrde da su kršćani, a nemaju nikakve duhovnosti. Ako nema znakova vjerske revnosti, ako nema po- štovanja Gospodnjih zapovijedi, očito je da u takvoj osobi ne prebiva Krist, živi Trs. (The Youth’s Instructor, 13. rujna 1894.)

Vjera i ljubav bitni su, snažni, djelotvorni elementi kršćanskog karaktera. Oni koji ih imaju jedno su s Kristom i rade Njegovo djelo. … Mi moramo sjesti kraj Kristovih nogu i biti Njegovi stalni učenici, raditi s Njegovim darovima vjere i ljubavi. Tada ćemo nositi Kristov jaram, uzeti Njegovo breme i Krist će nas priznati kao one koji su jedno s Njim; na Nebu će o takvima biti rečeno: „Oni su Božji suradnici!“ Hoće li naša mladež imati na umu da bez vjere nitko ne može ugoditi Bogu? I da to mora biti vjera koja će očitovati svoju snagu ljubavlju i čistiti dušu? (The Youth’s Instructor, 2. kolovoza 1894.)

Nikada ne možemo precijeniti vrijednost jednostavne vjere i bezuvjetne poslušnosti. Jer dok idemo putem poslušnosti u jednostavnoj vjeri, naš se karakter usavršava. (Manuscript 5a, 1895.)

 

Preporučujemo: