Pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti

24. 04. 2021.

„Dakle: pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć!“ (Hebrejima 4,16)

Isus poznaje potrebe svoje djece i rado sluša njihove molitve. Neka se djeca isključe od svijeta i od svega što bi misli moglo odvratiti od Boga i neka osjete da su sama s Bogom, da Njegovo oko prodire do najskrivenijih dubina njihovog srca, da čita težnje njihove duše, i neka razgovaraju s Bogom. U poniznoj vjeri možete se osloniti na Njegova obećanja i osjetiti, iako u sebi nemate ničega što bi vas učinilo dostojnim Njegove naklonosti, da možete slobodno pristupiti k prijestolju milosti i, pozivajući se na Kristove zasluge i Njegovu pravednost, dobiti pravodobnu pomoć. Ništa ne može tako osposobiti dušu da se odupre sotonskim kušnjama u velikoj borbi života, kao što je ponizno dolaženje pred Njega, izlaganje pred Njim svoje duše u svoj njezinoj bespomoćnosti u očekivanju da će On biti naš Pomoćnik i naš Branitelj. (The Youth’s Instructor, 7. srpnja 1892.)

Pred našeg nebeskog Oca trebamo izići s povjerenjem i vjerom malog djeteta i reći Mu sve svoje potrebe. On će nam oprostiti i pomoći. Riznica božanske mudrosti je neiscrpna, a Gospodin nas poziva da obilno crpimo iz nje. Čežnja za duhovnim blagoslovima, koja bi morala ispunjavati naše srce, ovako je opisana: „Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom.“ (Psalam 42,2) Nama je potrebna dublja duhovna glad za bogatim darovima koje nam Nebo stavlja na raspolaganje.

Mi moramo biti gladni i žedni pravednosti. O kad bismo imali vatrenu želju da upoznamo Boga u svojim životnim iskustvima, da se nađemo u prijamnoj dvorani Najvišega, da ispružimo ruku vjere i da svoju bespomoćnu dušu položimo na Onoga koji je može spasiti! Njegova ljubaznost i ljubav bolji su od života. (SDA Bible Commentary, sv. 3, str. 1147)

On želi na ljudske sinove izliti bogatstva vječne baštine. Njegovo je kraljevstvo vječno. (Review and Herald, 26. prosinca 1907.)

 

Preporučujemo: