Mijenja našu tvrdoglavu volju u posvećenu

18. 04. 2021.

„Nego kao sluge Kristove koji zdušno vrše volju Božju.“ (Efežanima 6,6 – Varaždinska Biblija)

Neka nitko ne govori: „Ne mogu pobijediti mane svojeg karaktera!“ Jer ako je to vaše uvjerenje, tada ne možete imati vječni život! Ako je nešto nemoguće, onda je to samo zato što vi sami tako hoćete! Kada nešto ne želite, to postaje nemoguće!

Prava teškoća je u pokvarenosti neposvećenog srca i u nespremnosti da se pokorimo Božjoj volji. Kada se u vašem srcu rodi odlučna namjera da pobijedite, rodit će se i raspoloženje za pobjedu i vi ćete razvijati baš one osobine karaktera koje su poželjne, upustit ćete se u borbu ulažući postojane, ustrajne napore. Tada ćete neprestano bdjeti nad slabostima svojeg karaktera i njegovati ispravne navike u malim stvarima. Teškoće pobjeđivanja smanjivat će se u onoj mjeri u kojoj se srce posvećuje Kristovom milošću. (The Youth’s Instructor, 7. rujna 1893.)

Koliko se djelo mora obaviti za nas kao pojedince da bi se naša tvrdoglava volja potpuno pokorila Božjoj volji, a naša se duša uzdigla od svjetovnosti u više, čistije ozračje! (The Youth’s Instructor, 26. srpnja 1894.)

Samovolja i oholost zla su koja su pretvorila anđele u zloduhe i zatvorila pred njima vrata Neba. (The Pacific Helath Journal, siječanj 1890.)

Možda nisi gospodar svojih nagona i osjećaja kao što bi htio, ali ipak možeš nadzirati svoju volju i tako postići potpunu promjenu u svojem životu. Ako svoju volju predaš Kristu, imat ćeš život koji je s Kristom skriven u Bogu i bit ćeš sjedinjen sa snagom koja je iznad svih poglavarstava i sila. Poduprijet će te božanska snaga. Obasjat će te nova svjetlost, svjetlost žive vjere. … U tebi će biti tolika sila, tolika revnost i skromnost da ćeš postati čisto oruđe u Božjim rukama. (Poruke mladima, str. 128,129)

Preporučujemo: