Naše srce je najdragocjeniji dar

1. 04. 2021.

„Daj mi, sine moj, srce svoje, i neka oči tvoje raduju putovi moji.“ (Izreke 23,26)

Dajte Bogu najdragocjeniji dar koji Mu možete dati: dajte Mu svoje srce! On vam se obraća govoreći: „Sine moj, kćeri moja, daj mi svoje srce. I premda su vaši grijesi crveni kao grimiz, učinit ću da budu bijeli kao snijeg jer ću vas očistiti svojom krvlju. Učinit ću vas članovima svoje obitelji – djecom nebeskog Kralja. Prihvatite moj oprost, moj mir koji vam obilno dajem. Odjenut ću vas svojom pravednošću – svadbenim ruhom – i pripremiti vas za Jaganjčevu svadbenu gozbu. Kada budete odjeveni u moju pravednost, tada ćete molitvom, bdjenjem i marljivim proučavanjem moje Riječi dostići visoka mjerila. Razumjet ćete istinu i vaš će karakter biti oblikovan božanskim utjecajem!“ (The Youth’s Instructor, 30. lipnja 1892.)

Srce koje je Krist učinio svojim prebivalištem bit će oživljeno, očišćeno, usmjereno, stavljeno pod vlast Duha Svetoga i čovjek će uložiti ozbiljne napore da svoj karakter dovede u sklad s Bogom. On će izbjegavati sve ono što se protivi Božjoj otkrivenoj volji i Božjem umu. (The Youth’s Instructor, 7. lipnja 1894.)

Takav život … bit će pun utjehe, pun zadovoljstva jer ćete Nebo unositi u svoj život, mir u svoju dušu. … Željela bih da svi mladi shvate kako je dragocjena predaja mladog srca Bogu. S koliko ljubavi anđeli bdiju nad koracima mladih koji ljube Boga i koji Ga se boje! Isus ih poznaje po imenu, a njihov primjer pomaže i drugim mladima da čine dobro. Mladi koji u srcu i u umu čuvaju Božje riječi opomene i ohrabrenja, koji čuvaju dragocjene bisere Njegovih obećanja kojih se mogu prisjetiti u svako doba, bit će živi prijenosnici svjetla. (The Youth’s Instructor, 3. kolovoza 1887.)

 

Preporučujemo: