Isus se potpuno oslanjao na božansku snagu

1. 05. 2021.

„Isus im tada reče: ‘Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa sam od sebe učiniti, nego samo ono što vidi da čini Otac. Što ovaj čini, to jednako čini i Sin.’“ (Ivan 5,19)

Isus je savršeni Uzor, a dužnost je i prednost svakog djeteta i mlade osobe da slijedi uzor. Djeca trebaju imati na umu da je dijete Isus prihvatio ljudsku narav, da je bio u obličju grešnoga tijela, da je bio izložen Sotoninim kušnjama isto onako kao što su im izložena sva djeca. On se odupro Sotoninim kušnjama oslanjajući se na božansku silu svojega nebeskog Oca jer je svoju volju pokorio Očevoj volji, jer je bio poslušan svim Njegovim zapovijedima. On je poštovao pravila, propise i zakone svojega Oca. Neprestano je tražio savjet od Boga i bio poslušan Njegovoj volji.

Dužnost je i prednost svakog djeteta da ide Isusovim stopama. … Gospodinu Isusu je drago kada djeca od Njega traže sve duhovne vrline, kada Spasitelju iznose sve svoje probleme i nevolje; On zna kako pomoći djeci i mladima jer je i sam bio dijete, jer je nekada bio izložen svim nevoljama, razočaranjima i problemima kojima su izložena djeca i mladi. Božja obećanja odnose se na djecu i mlade isto onoliko koliko se odnose na ljude zrelog doba. Kad Bog d. obećanje, neka ga djeca i mladi pretvore u molitvu, neka se mole Gospodinu da u njihovom iskustvu ponovi sve ono što je činio za Isusa, svojega jedinorođenog Sina, kada se kao čovjek u nevolji obraćao Bogu tražeći od Njega ono što Mu je bilo potrebno. Svaki blagoslov koji je Otac pripremio za one zrelije po iskustvu, pripremljen je u Isusu Kristu i za djecu i mlade. (The Youth’s Instructor, 23. kolovoza 1894.)

 

Preporučujemo: