U zajednici s Bogom

9. 05. 2021.

„Kad otpusti narod, uspe se na goru, u samoću, da se moli. Još je i uvečer ondje bio sam.“ (Matej 14,23)

Kristova snaga bila je u molitvi. … Krist se povlačio u šumarke ili u planine isključujući se od svijeta i svega ostalog. Bio je sam sa svojim Ocem. S neobičnom ozbiljnošću iznosio je svoje molbe, ulagao sve snage svoje duše da bi se uhvatio za ruku Beskrajnog. Kad su pred Njim bile nove i velike kušnje, iskradao bi se u samoću planina i provodio cijelu noć u molitvi svojem nebeskom Ocu.

Budući da je Krist naš Uzor u svemu, ako budemo slijedili Njegov primjer ozbiljne, ustrajne molitve Bogu, ako se u ime Onoga koji nikada nije popustio Sotoni i njegovim kušnjama budemo molili za snagu da se odupremo zamkama lukavog neprijatelja, on nas neće svladati. (The Youth’s Instructor, travanj 1873.)

Usred opasnosti ovih posljednjih dana jedina sigurnost mladih leži u stalnoj i sve većoj budnosti i molitvi. Mladi koji nalaze svoju radost u čitanju Božje riječi i u trenucima molitve, bit će stalno osvježavani gutljajima s izvora života. Oni će dosegnuti visine moralnog savršenstva i širinu misli koju drugi neće moći shvatiti. Razgovor s Bogom potiče dobre misli, plemenite težnje, jasno razumijevanje istine i čiste namjere. One koji se tako povezuju s Bogom, On priznaje kao svoje sinove i kćeri. Oni se stalno uzdižu sve više i više, stječu jasnije poglede o Bogu i o vječnosti, sve dok ih Bog ne pretvori u prijenosnike svjetla i mudrosti svijetu. … Snaga koja se stječe u molitvi Bogu priprema nas za naše svakidašnje dužnosti. (The Youth’s Instructor, 18. kolovoza 1898.)

U molitvi se krije velika snaga. Naš veliki neprijatelj stalno pokušava našu ojađenu dušu odvojiti od Boga. Kada se najponiznija duša obraća Bogu, Sotona se mora bojati mnogo više nego kada vlasti izdaju naredbe ili kraljevi zapovijedi. (The Signs of the Times, 27. listopada 1881.)

 

Preporučujemo: