U držanju zapovijedi svojega Oca

10. 05. 2021.

„Ostat ćete u mojoj ljubavi ako budete vršili moje zapovijedi, kao što sam i ja vršio zapovijedi Oca svog te ostajem u njegovoj ljubavi.“ (Ivan 15,10)

Pred ljudima i pred anđelima Krist je bio predstavnik karaktera nebeskoga Boga. On je dokazao da ljudi, kada se potpuno oslone na Boga, mogu držati Božje zapovijedi i živjeti, a Božji zakon bit će im dragocjen kao zjenica oka. (Testimonies to Ministers and Gospel Workers, str. 226)

Kristov primjer mjerodavan je za svakog Adamovog sina i kćer. Krist je u svojem životu predstavio Božji zakon pokazavši ljudima što poslušnost svim njegovim propisima može postići u ljudskoj naravi. On je naš Uzor i od svakoga tko ima sposobnost razumnog zaključivanja traži se da ide Njegovim tragom; jer Njegov život savršeni je uzor cijelom čovječanstvu. Krist je konačno mjerilo karaktera koji svatko treba dostići. …

Kako je Otkupitelj svijeta hodio? – Ne tako da jednostavno zadovolji sebe, već da proslavi Boga čineći Božja djela i uzdižući palog čovjeka koji je bio stvoren na Božju sliku. Pravilom i primjerom, On je učio ljude putu pravednosti predstavljajući Božji karakter, dajući svijetu savršeno mjerilo moralnog savršenstva u obličju čovjeka. Ponašanjem svih ljudi trebaju upravljati dva velika pravila Zakona. To je bila pouka koju je Isus objavljivao pravilom i primjerom. On je rekao narodu: „Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim … i bližnjega svoga kao samoga sebe!“ Gospodin Bog nebeski zahtijeva od ljudskih oruđa najveću ljubav i najveće obožavanje. (The Youth’s Instructor, 18. listopada 1894.)

Neka ljudsko oruđe usporedi svoj život s Kristovim životom. … Neka slijedi primjer Onoga koji je živio u skladu s Božjim zakonom i rekao: „Ja održah zapovijedi Oca svojega!“ Oni koji slijede Krista neprestano će gledati na savršeni Zakon slobode i milošću koju im je Krist dao oblikovat će karakter u skladu s božanskim zahtjevima. (The Youth’s Instructor, 18. listopada 1894.)

 

Preporučujemo: