Kao svjetlo svijeta

11. 05. 2021.

„Isus im ponovno progovori: ‘Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život.’“ (Ivan 8,12)

Bilo je jutro; Sunce se upravo rađalo iznad Maslinske gore i njegove su se zrake zasljepljujućim sjajem rasipale po mramornim palačama osvjetljavajući zlato na zidovima Hrama, pa je Isus, pokazujući na njega, rekao: „Ja sam svjetlo svijeta.“

Onome koji je slušao ove riječi dugo nakon toga vraćale su se kao odjek u ovom uzvišenom biblijskom tekstu: „U njoj bijaše Život i Život bijaše svjetlo ljudima.“ (Ivan 1,4) (Isusov život, str. 380,381)

Oni koji su posvećeni istinom, pretvaraju se u svijetlu, blistavu svjetiljku koja daje svjetlo svima u kući. Božja djela otkrivat će se u svakom istinskom vjerniku. Gospodin ne može prihvatiti ništa manje od savršenstva karaktera, potpunosti u Bogu. Svaka služba s pola srca svjedočit će pred nebeskim silama da ne slijedite Uzor. (The Youth’s Instructor, 13. listopada 1892.)

Kristovi sljedbenici trebaju biti više od svjetla usred ljudi. Oni su svjetlo svijetu. Svima koji prizivaju Njegovo ime, Isus kaže: Dali ste se meni, a ja sam vas dao svijetu kao svoje predstavnike. Otac je poslao Krista u svijet, a tako, kaže On, „i ja njih poslah u svijet“. (Ivan 17,18) … Iako je naš Spasitelj veliki izvor blistave svjetlosti, ne zaboravi, kršćanine, da se On otkriva preko čovjeka! Božji blagoslovi izlijevaju se preko ljudskih oruđa. … Anđeli slave čekaju da preko vas prenesu nebesku svjetlost i silu dušama koje su na rubu propasti. … Stanuje li Krist u srcu, nemoguće je skriti svjetlost Njegove nazočnosti. (Misli s Gore blaženstava, str. 39,40)

Kada se pojavi Svjetlo svijeta, zapažamo prednosti u svim teškoćama, red u zbrci, uspjeh i Božju mudrost u onome što je izgledalo kao neuspjeh. (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 272)

Darovi svjetla i života dolaze k nama zajedno. (Letter 264, 1903.)