U zadobivanju duša

23. 05. 2021.

„Pa im reče: ‘Pođite za mnom, i učinit ću vas ribarima ljudi!’“ (Matej 4,19)

Isus očekuje mnogo od mladih vojnika svoje vojske, i neka tvoja odluka bude da ne razočaraš svojeg Zapovjednika i Vođu. Ti trebaš nositi Njegovo oružje, koračati pod Njegovom zastavom, postati Njegov suradnik u svladavanju Njegovih neprijatelja i širenju Njegovog kraljevstva. … Ne možeš iznevjeriti sveto povjerenje a ne dovesti u opasnost svoju dušu. Moraš se naći vjeran i istinit, poslušan svakoj riječi Njegove zapovijedi, pokrenut na djelo najuzvišenijim pobudama, spreman da drugima prikažeš privlačnost služenja Kristu. Ti trebaš objaviti silna djela Onoga koji te je pozvao iz tame k divnom svjetlu svome! (1. Petrova 2,9) (The Youth’s Instructor, 13. listopada 1892.)

Oni koji su iskusili Kristovu ljubav ne mogu stajati besposleni u Gospodnjem vinogradu. Takvi će pronaći prilike da pomognu bližnjima da se približe Kristu. Imajući udio u Kristovoj ljubavi, oni će se truditi oko spasenja svojih bližnjih. Neka svaka duša slijedi Uzor, neka postane misionar u najvišem smislu, neka zadobiva duše za Isusa. (The Youth’s Instructor, 20. listopada 1892.)

U svjetlu onoga što je Krist učinio za nas, onoga što je pretrpio za grešnike, mi bismo, pokrenuti čistom nesebičnom ljubavlju prema bližnjima, morali slijediti Njegov primjer i žrtvovati svoja zadovoljstva i udobnosti za njihovo dobro. Radost koju je Krist imao pred očima, radost koja Ga je održavala u svim Njegovim patnjama, bila je radost spasenja jadnih grešnika. To treba biti i naša radost, naša pogonska snaga u djelu našeg Učitelja. Čineći tako, ugađamo Bogu i kao Njegovi sluge pokazujemo Mu svoju ljubav i svoju odanost. On je prvi ljubio nas; nije nam uskratio svojega ljubljenog Sina, već Ga je dao sa svojih grudi da umre kako bismo mi mogli živjeti. Ljubavlju, pravom ljubavlju prema našim bližnjima, pokazujemo ljubav prema Bogu. (General Conference Bulletin, 4. tromjesečje 1899.)

Oni koji se nalaze u živoj vezi s Kristom pokazat će to svojim djelima. … Oni će zadobivati duše za Krista i donositi snopove u nebesku žitnicu. (The Youth’s Instructor, 15. prosinca 1892.)

 

Preporučujemo: