U činjenju dobra i blagoslivljanju drugih

24. 05. 2021.

„Kako je Bog Isusa iz Nazareta pomazao Duhom Svetim i snagom te kako je Isus prošao čineći dobro i ozdravljajući sve koje đavao bijaše tlačio, jer Bog bijaše s njim.“ (Djela 10,38)

Isus je činio čudo za čudom dok je bio na Zemlji. Tim je djelovanjem pokazao što Bog može učiniti za napaćena tijela i duše. … On je stalno služio drugima koristeći se svakom prilikom koja Mu se pružala. Čak je i u djetinjstvu izgovarao nježne riječi utjehe mladima i starijima. … On je primjerom pokazao što sva djeca moraju postati. … Svojim riječima i djelima pokazivao je nježno suosjećanje prema svima. Obeshrabrenima i potištenima Njegovo je društvo bilo kao melem koji liječi i ublažava bol. (The Youth’s Instructor, 8. rujna 1898.)

Raspolagao je strpljenjem koje ništa nije moglo narušiti i iskrenošću kojoj se nije moglo oduprijeti. Njegove spremne ruke i noge uvijek su bile gotove da služe bližnjima, da olakšaju terete svojih roditelja. (The Youth’s Instructor, travanj 1872.)

Uloži trud da slijediš Isusov primjer! Kao što suncokret stalno okreće svoj otvoreni cvijet prema Suncu, neka se i tvoje srce, tvoje misli, uvijek okreću prema Isusu, Suncu Pravednosti. Nemoj sebe učiniti središtem, nemoj svoja uživanja i svoje želje stavljati na prvo mjesto. Teži za dobrom drugih; trudi se da im budeš na blagoslov i da proslaviš svojega Stvoritelja. (The Youth’s Instructor, 14. svibnja 1884.)

Na sve strane čuju se jauci i vidi se tuga svijeta. Svuda su oko nas nevoljni i nesretni. Naša je dužnost da im pomognemo ublažavajući i olakšavajući teškoće i jad njihova života. Potrebe duše može zadovoljiti samo Kristova ljubav. Ako Krist prebiva u nama, onda će i naša srca biti puna božanske samilosti. Zapečaćeni izvori iskrene kršćanske ljubavi bit će otpečaćeni.

Mnogi su izgubili svaku nadu. Vratite im svjetlo sunca. Mnogi su izgubili hrabrost. … Molite se za te duše. Dovedite ih Isusu. Kažite im da ima balzama u Gileadu i da je i Liječnik tamo. (Proroci i kraljevi, str. 458)

 

Preporučujemo: