Odlučili smo ugađati Bogu, a ne sebi

17. 06. 2021.

„Onaj koji me posla sa mnom je. On me ne ostavlja sama, jer ja uvijek činim što je njemu ugodno.“ (Ivan 8,29)

Da je (Krist) htio, mogao je u svijetu koji je stvorio provoditi vrijeme u udobnosti i izobilju polažući pravo na sva zadovoljstva i uživanja koja Mu je ovaj svijet mogao pružiti. Ali On nije mario za vlastitu udobnost. Nije živio zato da ugađa sebi, već da čini dobro i obasipa druge svojim blagoslovima. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 3, str. 19)

Da je tako odlučio, Krist je mogao provoditi dane u svijetu koji bi sam sebi oblikovao, u opuštenosti i obilju priuštivši si sva zadovoljstva i uživanja koja svijet može pružiti. Ali On nije razmišljao o svojoj udobnosti. Nije ugađao sebi, već je činio dobro i svojim je blagoslovima obasipao druge. (Manuscript 22, 1897.)

Nema pomoći muškarcu, ženi ili djetetu koji ne slušaju glas dužnosti jer je glas dužnosti glas Božji. Oči, uši i srce čovjeka postat će potpuno neosjetljivi ako odbaci božanski savjet i krene putem na kojem će najbolje zadovoljiti sebe.

Muškarac ili žena koji napuste mjesto koje im je Gospodin odredio da bi ugađali svojim sklonostima, da bi ostvarivali svoje planove, doživljavaju razočaranja jer biraju svoje putove umjesto Božjih. …

Naš nebeski Otac naš je Vladar i mi se moramo pokoriti Njegovoj stezi. Mi smo članovi Njegove obitelji. On ima pravo na našu službu. … Mi ne smijemo nametati svoju volju, već slijediti Božje putove i Božju volju. … Ljudska bića puno trpe zato što skreću s puta koji im je Bog odredio. Oni hode obasjani iskrama vatre koju su sami sebi zapalili, a neizbježne posljedice su nevolja, nemir i tuga, iako se sve to moglo izbjeći da su se pokorili Božjoj volji. … Koji god put Bog izabere za nas, koju god stazu odredi našim stopama, to će biti jedini sigurni put, jedina sigurna staza. … Očima vjere, pokoravajući se kao poslušna djeca, moramo gledati Boga, slijediti Njegovo vodstvo, i teškoće će nestati. Obećanje glasi: „Učit ću te, put ti kazat kojim ti je ići.“ (Psalam 32,8) (Letter 120, 1900.)

 

Preporučujemo: