Sve činimo u Isusovo ime

18. 06. 2021.

 „I što god htjednete reći ili učiniti, neka sve bude u ime Gospodina Isusa! Po njemu zahvaljujte Bogu, Ocu!“ (Kološanima 3,17)

Gospodin zahtijeva od svakog ljudskog oruđa da učini najviše što može, i oni koji doista učine najviše što mogu imat će najveće zadovoljstvo, a donijet će i najveće zadovoljstvo onima koji su se o njima brinuli. Mladi moraju shvatiti da im je potrebno duboko duhovno iskustvo. Neki površni rad neće im biti ni od kakve koristi. Svjetlo Božje riječi morate unijeti u svoje srce da biste je mogli istraživati s upaljenom svjetiljkom. …

Kad se međusobno družite, možete pružiti pomoć i biti na blagoslov jedni drugima ako se okružite božanskim utjecajem; ali neki imaju teške nedostatke koji uzimaju sve više maha i koji će, ako ih ne svladaju, istjerati Božjeg Duha iz njihovog srca. … Biblijska vjera nije samo jedan utjecaj među mnogima, već je to najviši utjecaj koji prožima i svladava sve ostale utjecaje. Biblijska vjera mora zavladati životom i ponašanjem. Ona ne smije biti kao boja koja se nanosi tu i tamo na platno, već svojim utjecajem mora prožeti cijeli život, kao da se cijelo platno potopilo u boju i da je svako vlakno dobilo duboki, stalni, neizbljedivi ton. Gospodin će vam pomoći da razumijete sve praktične biblijske istine kad ih unesete u svoj svakidašnji život. Načela istine moraju se ispunjavati u vašem praktičnom iskustvu, u onome što spada u svakidašnji život. (The Youth’s Instructor, 30. svibnja 1895.)

Čak i u manjim dužnostima običnog života mi stalno trebamo rasti u milosti, nadahnuti uzvišenim i svetim pobudama, jaki zato što one potječu od Onoga koji je dao svoj život da bi u nama razbudio želju da budemo savršeno uspješni u oblikovanju kršćanskog karaktera. (Counsels to Parents, Teachers and Students, str. 490)

Kad Kristova vjera djeluje, ona obasjava i uljepšava svaku pojedinost u životu radošću višom od zemaljske i mirom većim od zemaljskog. (Letter 2a, 1892.)

 

Preporučujemo: