Prihvatili smo svjetlo koje nam Bog šalje

24. 06. 2021.

„Pošlji svjetlost svoju i vjernost: nek’ me vode, nek’ me dovedu na tvoju svetu goru, u šatore tvoje!“ (Psalam 43,3)

Gospodin Isus došao je na našu Zemlju pun milosti, života i svjetla, spreman da spasi sve koji dođu k Njemu. Ali On nikoga ne može spasiti protiv njegove volje. Bog ne prisiljava ničiju savjest; On ne muči čovjekovo tijelo ne bi li ga natjerao da se pokori Njegovom Zakonu. Svi takvi postupci spadaju u Sotonin način postupanja. …

Gospodin je objavio da grešniku nudi prednost da surađuje s Bogom. On daje svjetlo, nudi dokaze za svoju istinu. On jasno iznosi svoje zahtjeve, prepušta grešniku da odluči hoće li prihvatiti istinu, primiti snagu i milost da ispuni sve uvjete i tako naći odmor u dragovoljnoj službi Isusu Kristu koji je platio cijenu za naše otkupljenje. Ako grešnik oklijeva, ako ne prihvati svjetlo koje je obasjalo njegov um i pokrenulo osjećaje njegove duše, ako odbije poslušnost Bogu, svjetlo postaje sve slabije, ima sve manje i manje sile i konačno nestaje s vidika. Oni koji odbace prve zrake svjetla, neće poslušati ni mnogo snažnije dokaze istine. Ako nježni Božji pozivi ne nađu odaziv u srcu grešnika, prvi dojmovi koje je istina ostavila u njegovom umu gube snagu i on konačno ostaje u tami. Poziv je pun ljubavi. Svjetlo je isto tako sjajno kad ga on konačno odbije kao i kad je prvi put obasjalo njegovu dušu; ali odbacivanjem svjetla, njegova se duša ispunjava tamom ne shvaćajući opasnost odbacivanja svjetla. Krist kaže takvoj duši: „Još je malo vremena svjetlo među vama. „ (Ivan 12,35) (The Youth’s Instructor, 17. kolovoza 1893.)

Danas utvrdite svoju službu i svoj izbor! Petar nam ispostavlja najbolju policu životnog osiguranja na svijetu. On kaže: „Milost vam i mir u obilju!“ „Njegova božanska snaga obdarila nas je svime što je potrebno za život i pobožnost, pravom spoznajom onoga koji nas je pozvao.“ (1. Petrova 1,2; 2. Petrova 1,3) (The Youth’s Instructor, 7. prosinca 1893.)

 

Preporučujemo: