Hvaljenje Boga donosi hrabrost

11. 07. 2021.

„Potom se posavjetova s narodom i postavi Jahvine pjevače i hvalitelje koji će u svetom ruhu ići pred naoružanim četama i pjevati: ‘Slavite Jahvu jer je vječna ljubav njegova!’“ (2. Ljetopisa 20,21)

I postavi Jahvine pjevače i hvalitelje koji će u svetom ruhu ići pred naoružanim četama.“ … Slavili su Boga za pobjedu i četiri dana nakon toga vojska se vratila u Jeruzalem, natovarena plijenom otetim od svojih neprijatelja, zahvaljujući pjesmom Bogu na pobjedi koju su postigli.

Kada bismo danas to isto činili češće, zar se ne bi obnavljala naša hrabrost i nada i vjera? Zar se ne bi osnažile ruke vojnika koji stoje kao branitelji vjere? Kad bismo češće hvalili Gospodina, a daleko manje uporno ponavljali riječi obeshrabrenja, postigli bismo mnogo više pobjeda!

Bog je vječni, nestvoreni Izvor svega dobra. Svi koji se uzdaju u Njega steći će to iskustvo. Onima koji Mu služe, koji gledaju u Njega kao u svojega nebeskog Oca, On daje obećanje da će održati sve što je rekao. Njegova radost bit će u njihovim srcima i njihova će se radost ispuniti.

Naša je prednost da otvorimo svoje srce i da dopustimo da ga obasja svjetlo Kristove prisutnosti. Brate moj, sestro moja, okreni se prema svjetlu! Uspostavi stvaran, osobni dodir s Isusom, tako da i ti možeš širiti oplemenjujući i oživljujući utjecaj! Neka tvoja vjera bude jaka, čista i čvrsta! Neka zahvalnost Bogu ispuni tvoje srce! Kada ustaneš ujutro, klekni kraj svoje postelje, traži od Boga da ti d. snage da ispuniš svoje dužnosti tijekom toga dana i da se suočiš s kušnjama. Moli se da ti pomogne da u svoj rad uneseš Kristovu ljepotu karaktera. Moli se da ti pomogne da izgovaraš riječi koje će nadahnjivati one oko tebe nadom i hrabrošću, a tebe približiti Spasitelju. (Review and Herald, 5. svibnja 1910.)

 

Preporučujemo: