Bog nam daje snagu da uživamo savršenu ljubav

5. 07. 2021.

„U ljubavi nema straha; naprotiv, savršena ljubav isključuje strah, jer strah pretpostavlja kaznu. A tko se boji nije savršen u ljubavi.“ (1. Ivanova 4,18)

Ovo je važna izjava jer ima mnogo onih koji žele ljubiti Boga i služiti Mu i koji, kada se pojave nevolje, ne razaznaju u njima Božju ljubav, već ruku neprijatelja. Oni gunđaju, mrmljaju i tuže se; ali to nije rod ljubavi prema Bogu u njima. Kada bismo imali savršenu ljubav, znali bismo da nas Bog ne želi ranjavati, već usred nevolja, boli i patnji želi nas usavršiti i okušati čvrstinu naše vjere. Kada se prestanemo brinuti za budućnost i počnemo vjerovati da nas Bog ljubi i želi nam dobro, imat ćemo povjerenje u Njega kao što se dijete oslanja na svojeg roditelja punog ljubavi. Tada će nestati naše muke i nevolje i naša će se volja utopiti u Božjoj volji. (The Youth’s Instructor, 6. siječnja 1898.)

Ako Krist bude prebivao u vama, postat ćete Mu slični po karakteru. Gospodin želi da stanete na Njegovu stranu kao ljubazna, strpljiva, ponizna Božja djeca. Gospodin želi da oni koji se nalaze u Njegovoj službi pokazuju Njegovu ljubav. …

Naši međusobni odnosi moraju biti srdačni. Kad činimo dobro, naš duh svjedoči i Gospodnji duh svjedoči da našim ljudskim umom upravlja božanski um. … Njegova Riječ pruža nam dokaze na temelju kojih možemo izvući zaključak da smo doista Božji sinovi i kćeri. … Istinska ljubav prema Bogu sadrži u sebi i istinsko povjerenje puno poštovanja. A onaj tko ljubi Boga, ljubit će i svojega brata. (Letter 174a, 1902.)

„A sada ostaje vjera, nada, ljubav – to troje“ (1. Korinćanima 13,13 – Varaždinska Biblija) – vjera koja se drži Svemogućega i ne koleba se; nada koja buduće pobjede dobra i istine preobraća u sadašnja ohrabrenja i radosti; i ljubav koja sve posvećuje Bogu i za Boga. (Letter 42, 1901.)

 

Preporučujemo: