Bog nam daje snagu da se uzdamo u Njega

3. 07. 2021.

„Strah čovjeku postavlja zamku, a tko se uzda u Jahvu, nalazi okrilje.“ (Izreke 29,25)

Gospodin želi da budemo hrabri. Opašite se. … Sotona se trudi na sve strane da potkopa vjeru, da ljude učini nesretnima. (Letter 29,1904.)

Ako nemate iskustva u prepoznavanju Sotoninih zamki, vaša jedina sigurnost je u molitvi. Učinite sve tajne svojega srca dostupnima oku Beskrajnoga, molite se Bogu da vas učini čistima i jakima, da vas potpuno naoruža za velike životne borbe. Vjera raste u sukobu sa sumnjama; vrlina prikuplja snagu odupirući se kušnji. (The Youth’s Instructor, travanj 1873.)

Svi blagoslovi izlijevaju se na one koji održavaju životnu vezu s Isusom Kristom. Isus nas poziva k sebi ne zato da bi nas osvježio svojom milošću i prisutnošću tijekom nekoliko sati, a zatim poslao izvan domašaja svojeg svjetla da koračamo odvojeni od Njega u žalosti i tuzi. Ne, ne! On nam kaže da moramo prebivati u Njemu i On u nama. Gdje god se obavlja Njegovo djelo, On je prisutan, nježan, pun ljubavi i sućuti. On je za tebe i za mene pripremio trajno prebivalište u sebi. On je naše utočište. Naše iskustvo mora se širiti i produbljivati. Isus je otvorio za nas sve božanske riznice svoje neizrecive ljubavi. … Govorite hrabro, govorite s vjerom, govorite s nadom! Moja braćo i sestre u Gospodinu, budite hrabri! O, kako malo znamo o onome što je pred nama! Predajmo se potpuno Isusu, budimo potpuno Njegovi i zatim recimo: „Oče! … Neka ne bude moja, nego tvoja volja!“ (Luka 22,42) … Vi uživate nježnu ljubav i sažaljenje svojega Spasitelja. Gledajte u Njega uvijek. Uzdajte se u Njega neprestano i ne sumnjajte u Njegovu ljubav. On poznaje sve naše slabosti i naše potrebe. On će nam dati dovoljno milosti za svaki dan. Samo gledajmo na Isusa stalno i budimo hrabri. (Letter 1a, 1894.)

U istinskoj vjeri krije se vedrina, čvrsta načelnost, koju ni vrijeme ni napori ne mogu oslabiti. (The Youth’s Instructor, 21. travnja 1898.)

 

Preporučujemo: