Sa smrću se suočimo s Danielovom hrabrošću

28. 07. 2021.

„Tebe, o Bože otaca mojih, slavim i hvalim što si mi dao mudrost i jakost! Evo, objavio si mi ono što smo te molili, objavio si nam što kralj traži.“ (Daniel 2,23)

Naš Bog je nagrađivao i naš Bog nagrađuje one koji Ga ustrajno traže. Daniel je potražio Gospodina kada je bila izdana naredba da se pobiju svi mudraci u babilonskom kraljevstvu zato što nisu znali reći ni protumačiti san koji je kralj zaboravio. Nabukodonozor je tražio ne samo tumačenje sna, već i odnos samog sna. … Oni su izjavili da je kraljeva zapovijed nerazumna i da zahtjev nadilazi sve što je ikad bilo zahtijevano od bilo kojeg čovjeka. Kralj se razbjesnio i postupio kao i svi ljudi koji imaju veliku vlast i neukroćene strasti. Odlučio je da se svi oni moraju pogubiti, a budući da su se Daniel i njegovi drugovi ubrajali među mudrace, trebali su podijeliti njihovu sudbinu. …

Daniel je izišao pred kralja i molio ga da dobije malo vremena da bi problem mogao iznijeti pred najviši sud svemira, na čiju presudu nema žalbe. Kad mu je zahtjev bio odobren, Daniel je cijeli problem izložio svojim drugovima koji su zajedno s njim obožavali pravog Boga. Razmotrili su problem sa svih strana i na koljenima zamolili Boga da im udijeli snage i mudrosti koja im jedina može pomoći u ovoj velikoj potrebi. …

„I objavi se tajna Danielu u noćnom viđenju. A Daniel blagoslovi Boga Nebeskoga.“ (Daniel 2,19) … Želim uvjeriti mlade da je Danielov Bog i njihov Bog, i bez obzira na teškoću koja se pojavi, neka čine ono isto što je učinio Daniel: „da mole milosrđe u Boga Nebeskoga“. (Daniel 2,18) (The Youth’s Instructor, 22. studenoga 1894.)

Bog neće iznevjeriti svoju Crkvu u vrijeme njezine najveće nevolje. On je obećao izbavljenje. (Proroci i kraljevi, str. 341)

 

Preporučujemo: