Budimo jaki jer je Bog s nama

14. 07. 2021.

„Nego sada … budi hrabar sav narode zemaljski, govori Gospod, i radite; jer sam ja s vama!“ (Hagaj 2,4 – DK)

Našem je Gospodinu dobro poznat sukob pripadnika Njegovog naroda posljednjeg vremena sa sotonskim silama, kojima pomažu zli ljudi koji zanemaruju i odbacuju ovo veliko spasenje. S najvećom jednostavnošću i iskrenošću, naš Spasitelj, veliki Zapovjednik nebeske vojske, neskriveno govori o oštrom sukobu kroz koji će oni proći. On ukazuje na opasnosti, otkriva plan bitke, govori o teškom i opasnom poslu koji treba obaviti, a onda podiže svoj glas prije početka sukoba da bi izbrojio gubitke, istodobno hrabreći sve da stave na sebe sve Božje oružje, pozivajući nebeske čete da ustanu u obranu istine i pravde. Ljudska će slabost u svakom oštrom sukobu dobiti natprirodnu silu i pomoć da čini djela Svemogućega, a ustrajnost u vjeri i savršeno pouzdanje u Boga osigurat će nam uspjeh.

Dok se savez zlih svrstava protiv njih, On ih poziva da budu hrabri i jaki i da se neustrašivo bore zato što je pred njima Nebo koje treba zadobiti, jer je u njihovim redovima više nego jedan anđeo, jer moćni Gospodin nad vojskama vodi nebeske vojske. Kao i kod osvajanja Jerihona, nijedan pripadnik izraelske vojske nije se mogao pohvaliti da je svojom ograničenom snagom srušio gradske zidine, već je Zapovjednik Gospodnje vojske planirao bitku s najvećom jednostavnošću, tako da se samo Gospodinu može pripisati slava i da se čovjek ne može uzvisiti. Bog nam je obećao svu snagu jer se obećanje odnosi na tebe i na tvoju djecu, kao i na sve koji su daleko i na mnoge koje će pozvati Gospodin, naš Bog. (SDA Bible Commentary, sv. 2, str. 995,996)

Vjera je živa snaga koja prodire kroz sve prepreke, preskače sve zidove i postavlja svoju zastavu usred neprijateljskog tabora. (The Signs of the Times, 14. travnja 1881.)

 

Preporučujemo: