Hodanje u svjetlu donosi hrabrost

12. 07. 2021.

„Da, nekoć ste bili tama, ali ste sada svjetlo u Gospodinu. Živite kao djeca svjetla.“ (Efežanima 5,8)

Živite kao djeca svjetla!“ Hoditi u svjetlu znači donijeti odluku da ćeš planirati, da ćeš se poslužiti snagom volje u ozbiljnom naporu da predstaviš Krista ljupkošću svojeg karaktera. To znači odbaciti svaku namrštenost. Ti danas trebaš biti zadovoljan što možeš reći: „Ja sam Božje dijete!“ Gledaš li Isusa, postaješ li gledanjem sve sličniji Njemu? Hoditi u svjetlu znači napredovati i razvijati se u svojim duhovnim dostignućima. Pavao objavljuje: „Ne kažem da sam to već postigao ili da sam već postao savršen. Naprotiv … zaboravljajući što je nazad“ i stalno gledajući prema Uzoru, ispružam se „prema onome što je naprijed“ (Filipljanima 3,12.13). Hoditi u svjetlu znači „hoditi pravo“, hoditi „putem Gospodnjim“, „hoditi u vjeri“, „hoditi u Duhu“, „hoditi u istini“, „hoditi u ljubavi“, „hoditi u novini života „. To znači privesti „k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjemu!“ (2. Korinćanima 7,1)

Kako je strašno zamračivati putove bližnjih time što sebe obavijamo sjenkom nezadovoljstva! Neka se svatko brine o sebi! Nemoj druge optuživati za svoje karakterne slabosti. … Govori o svjetlu, hodi u svjetlu! „Bog je svjetlo i nikakve tame nema u njemu.“ (1. Ivanova 1,5) Sakupljaj u svoju dušu hrabrost koja može doći jedino od Svjetla svijeta! (Letter 98, 1902.)

Kad svjetlo s Neba obasja ljudsko oruđe, njegovo će lice izražavati radost Gospodina koji u njemu prebiva. Odsutnost Krista iz duše čini ljude žalosnima i kolebljivima. Odsutnost Krista čini lice žalosnim, a životni put puni uzdasima. Radovanje je osnovna melodija Božje riječi za sve koji primaju Krista. Zašto? Zato što imaju Svjetlo života. Svjetlo unosi veselje i radost, i ta se radost izražava u životu i karakteru. (Manuscript 96, 1898.)

 

Preporučujemo: