Prednost da radimo s Bogom

1. 09. 2021.

„Mi smo Božji suradnici; vi ste Božja njiva, Božja građevina. „ (1. Korinćanima 3,9)

Kad bismo mogli shvatiti da Bog nebeski uzima one koji su se pobunili protiv Njegove vladavine i kaže im: Vi možete biti moji suradnici, danas ćete se potpuno posvetiti Kristu. … Zar nije divno što možemo primiti obilne tokove milosti od Boga i raditi u skladu s Njime? Što On želi od nas – siromašnih, slabih, nesigurnih? Što može učiniti s nama? – Sve, ako smo Mu spremni sve predati! (The Youth’s Instructor, 3. svibnja 1900.)

Kad me je Bog pozvao u djetinjstvu da radim za Njega, ja sam mislila: Što ja mogu učiniti? Bog mi je odgovorio: Čini ono što ti kažem! To je sve što bilo tko od nas treba činiti. Želim vam reći što svatko od vas, od najstarijeg do najmlađeg, može učiniti: možete surađivati s Bogom … i jedni s drugima. … Vi nećete gledati kako da ugodite sebi. Shvatit ćete da ste odgovorni za utjecaj koji širite.

„Mi smo Božji suradnici; vi ste Božja njiva!“ Razmislite o tome. Bog želi obraditi um upravo onako kao što vi obrađujete njivu. On pokušava posijati sjeme koje će donijeti rod Njemu na slavu. „Vi ste Božja građevina.“ Međutim, On gradi brinući se o vama. (The Youth’s Instructor, 3. svibnja 1900.)

Ako svoj život posvetimo službi Njemu, nikad se nećemo naći u položaju za koji Bog nema rješenje. (Isusove usporedbe, str. 113)

Isus je otvorio svu božansku puninu svoje neizrecive ljubavi i On vam objavljuje: „Vi ste moji suradnici!“ (Letter 1a, 1894.)

 

Preporučujemo: