Pravi misionarski napor počinje u domu

2. 09. 2021.

„Oboje bijahu pravedni pred Bogom, jer su živjeli besprijekorno prema svim zapovijedima i odredbama Gospodnjim. „ (Luka 1,6)

Uspostavljajući odnos s Kristom, obnovljeni se čovjek samo vraća svojem prvobitnom odnosu s Bogom. … Njegova prva dužnost jesu njegova djeca i najbliži rođaci. Nema nikakvog izgovora ako zanemari ovaj unutarnji krug zbog šireg vanjskog kruga. U dan konačnog obračuna, očevi i majke bit će upitani što su učinili za spasenje duša za koje su preuzeli odgovornost da ih donesu na svijet. Jesu li zanemarili svoje jaganjce prepustivši strancima brigu o njima? … Veliko dobro učinjeno drugima neće izbrisati naš dug Bogu da se brinemo o svojoj djeci. Duhovno dobro vaše obitelji dolazi na prvo mjesto. (General Conference Bulletin, 2. tromjesečje 1899.)

Majkama je povjerena najveća zadaća koja je ikad povjerena smrtnicima – da pravilno odgoje i oblikuju um svoje djece. (Manuscript 29, 1886.)

Kad se prihvatite dužnosti koja vam je najbliža, Bog će vas blagosloviti i čuti vaše molitve. Previše je onih koji se bave vanjskim misionarskim radom, dok u svoj dom ne ulažu nikakve misionarske napore – i on odlazi u propast zbog zanemarivanja. … Prvi misionarski rad treba biti unošenje ljubavi, svjetla i radosti u obiteljski krug. Nemojmo tražiti neki veliki posao na području umjerenosti i propovijedanja Evanđelja dok prvo nismo izvršili svoju dužnost u domu. Svakog jutra trebali bismo razmišljati: Koje ljubazno djelo mogu učiniti danas? Koje nježne riječi mogu izgovoriti? Ljubazne riječi u domu su kao blagoslovljena svjetlost Sunca. Mužu su potrebne, ženi su potrebne, djeci su potrebne. … Želja svakog srca trebala bi biti da ovdje načini onoliko Neba koliko god je moguće. (Review and Herald, 23. prosinca 1884.)

Duša spašena u vašem obiteljskom krugu ili u vašem susjedstvu zahvaljujući vašem strpljivom, napornom radu, donijet će isto toliko časti Kristovom imenu i sjat će isto tako blistavo u vašoj kruni kao da ste tu dušu našli u Kini ili Indiji. (The Signs of the Times, 10. studenoga 1881.)

 

Preporučujemo: