Pravedni vjernici Crkve

12. 09. 2021.

„Mir će biti djelo pravde, a plod pravednosti – trajan pokoj i uzdanje.“ (Izaija 32,17)

„Prepoznat ćete ih po njihovim rodovima.“ (Matej 7,16) Unutarnje ukrašavanje krotkim i mirnim duhom neprocjenjivo je. U životu pravog kršćanina vanjsko je ukrašavanje uvijek u skladu s unutarnjim mirom i svetošću. I tako će se Crkva utvrditi pravednošću svojih vjernika. Pripadnici Božjeg naroda trebaju pokazati ustrajnu i nepokolebljivu vjeru. Biblija je njihovo mjerilo. Bogati tokovi milosti s Neba proizvest će u njima svjetlo koje će oni prenositi drugima. Istina se mora propovijedati u svoj svojoj sili. Oni koji vjerno obavljaju ovo djelo držeći Božje zapovijedi djelom i istinom, bit će priznati kao Božji suradnici.

„Mir će biti djelo pravde, a plod pravednosti – trajan pokoj i uzdanje.“ Od početka do kraja povijesti Crkve, Krist će pripadnicima svojega naroda biti sve ono što ove riječi izražavaju ako poslušaju poziv: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti … i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.“ (Matej 11,28-30) Krist je svojem narodu život i snaga, uspješnost i sila, mudrost i svetost. (General Conference Bulletin, 3. tromjesečje 1900.)

Ako se pokorite Božjim zahtjevima i budete prožeti Njegovom ljubavlju, ako budete ispunjeni Njegovom puninom, djeca, mladež i mladi učenici u vama će vidjeti od čega se sastoji praktična pobožnost; i tako možete posredovati da se oni odluče za put poslušnosti Bogu. Tako ćete širiti utjecaj koji će nositi znak Božjeg odobravanja i vaše će se djelo moći usporediti sa zlatom, srebrom i dragim kamenjem jer će biti nepropadljivo. …

Ima mnogo onih koji gledaju na vas želeći vidjeti što vjera čini u vama. Ako ste vjerni u poslu koji vam je Bog povjerio, ostavit ćete pravi dojam i vodit ćete duše na put pravednosti. (Review and Herald, 16. listopada 1888.)