Predstavnici Božje vlasti

15. 09. 2021.

„Prema tome, braćo moja ljubljena, budite čvrsti, nepokolebljivi, uvijek napredujte u djelu Gospodnjem, svjesni da vaš trud u Gospodinu nije uzaludan!“ (1. Korinćanima 15,58)

Božja Crkva treba biti čista, neporočna i posvećena Gospodinu. Njezini vjernici stoje pred svijetom kao predstavnici nebeske vlasti. Oni su poslani, sve do isteka vremena, u misiju milosti.

Bog želi da se svi koji kažu da vjeruju u istinu Njegove Riječi uključe u njezino objavljivanje. Njihova će nepokolebljiva vjernost biti bogato nagrađena. „A kraljevstvo, vlast i veličanstvo pod svim nebesima dat će se puku Svetaca Svevišnjega. „ (Daniel 7,27)

Ne umarajmo se zato u činjenju dobra. Pokorimo potpuno svoje srce nauku Riječi velikog zdravstvenog Misionara. U skladu s našom vjerom bit će i naša ozbiljnost i naša sila u širenju spoznaje Isusa Krista. Mi trebamo postati „Božji suradnici“ , stalno napredujući u „djelu Gospodnjem.“ (1. Korinćanima 3,9; 15,58)

Svakoga dana u životu suočavamo se s novim obvezama. Završavanje jedne dužnosti označava počinjanje sljedeće. Naš život trebamo provoditi u svečanoj službi Učitelju. Mi smo Gospodnji sluge. Pripadnici Kristove Crkve trebaju biti primjer u životnoj službi, u potpunoj poslušnosti našem velikom Uzoru. Posao će nam svakog dana biti dodjeljivan u skladu s našim mnogostrukim sposobnostima. Svojom molitvenom i stražarskom službom usavršit ćemo svoj karakter po uzoru na božanski, oblikovati karakter kojim će Bog biti zadovoljan i koji će nas osposobiti da uđemo u vječno kraljevstvo našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista. (Manuscript 57, 1907.)

Gospodin čeka da preko svojeg naroda očituje svoju milost i silu. … Svatko od nas treba hodati i razgovarati s Bogom; tada će se sveti utjecaj Kristovog Evanđelja pojaviti u našem životu u svoj svojoj vrijednosti. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 6, str. 218)

 

Preporučujemo: