Radosna vijest propovijedat će se svima

30. 09. 2021.

„Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu, svim narodima za svjedočanstvo, i tada će doći svršetak.“ (Matej 24,14)

„Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas.“ (Ivan 20,21) Mi moramo dati isto tako određeno svjedočanstvo za istinu kakva je u Isusu, kao što su to učinili Krist i Njegovi učenici. Uzdajući se u uspješnost Duha Svetoga, trebamo posvjedočiti za milost, dobrotu i ljubav raspetog i uskrslog Spasitelja i tako postati oruđa preko kojih će se tama raspršiti iz mnogih umova, a iz mnogih srca uzdići hvala i zahvaljivanje Bogu. Ovo veliko djelo treba obaviti svaki sin i svaka kći Božja. (Review and Herald, 25. lipnja 1895.)

Oni koji ne prihvate posljednju svečanu vijest opomene našem svijetu, izopačit će Pisma; oni će napadati karakter i davati lažne izjave o vjeri i nauku zastupnika biblijske istine. Upotrijebit će se svako zamislivo sredstvo da se odvrati pozornost. Bit će predstava, igara, konjskih utrka i mnogih drugih vrsta zabave. Neka strašna podzemna sila navodit će ih da se usprotive vijesti s Neba. … Djelujmo pod zastavom kneza Emanuela i u ime i u snazi Isusa Krista borimo se do pobjede!

Neke duše propadaju. One se moraju upoznati s uvjetima spasenja. … Mnogi izgledaju kao da su pokopani u tami neznanja, kao da se nalaze u rovovima iza neke neprobojne zapreke … ali imajte na umu da nebeske sile rade zajedno s ljudskim oruđima. Duh Sveti može probiti tvrđavu nevjerovanja. Isus vodi svoju vojsku na bojno polje. … Naš Zapovjednik nas vodi u pobjedu. (Review and Herald, 2. srpnja 1895.)

Ako vjernici Božje crkve obave posao koji im je u tuzemstvu i inozemstvu povjeren u ispunjavanju evanđeoskog naloga, cijeli svijet ubrzo će biti opomenut i Gospodin Isus vratit će se na Zemlju sa silom i velikom slavom. (Djela apostolska, str. 70) Bog će obaviti posao ako Ga mi opskrbimo oruđima. (Testimonies for the Church, sv. 9, str. 107)

Preporučujemo: