Krist se molio da svi budemo jedno

14. 10. 2021.

„Da svi budu jedno. Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao!“ (Ivan 17,21)

Krist nam je ostavio savršen, bezgrešan primjer. Njegovi sljedbenici trebaju ići Njegovim stopama. Ako ne steknu preobražen karakter, nikada neće boraviti s Njime u Njegovom kraljevstvu. Krist je umro da ih uzdigne i oplemeni, a oni koji zadrže naslijeđene sklonosti prema zlu, ne mogu stanovati s Njime. On je pretrpio sve što je ljudskom tijelu bilo moguće izdržati da bismo mi mogli pobjednički proći kroz sve kušnje koje je Sotona izmislio da bi uništio našu vjeru.

U Kristu je naša jedina nada. Bog želi da Njegova djeca svakog dana postižu pobjede. … Svojim nebeskim darovima Gospodin se obilno pobrinuo za svoj narod. Zemaljski roditelj ne može svojem djetetu dati posvećen karakter. On ne može usaditi svojem djetetu ni svoj karakter. Samo nas Bog može preobraziti. Krist je dahnuo prema svojim učenicima i rekao: „Primite Duha Svetoga!“ (Ivan 20,22) To je veliki nebeski dar. Krist im je preko Duha Svetoga darovao svoje posvećenje. Nadahnuo ih je svojom snagom kako bi mogli zadobivati duše za Evanđelje. Od tog trenutka Krist je živio s njihovim sposobnostima i govorio njihovim riječima. Imali su prednost znati da su otada jedno s Njime. Morali su njegovati Njegova načela i biti pod upravom Njegovog Duha. Otada više nisu smjeli ići svojim putovima, izgovarati svoje riječi. Riječi koje su izgovarali trebale su izlaziti iz posvećenog srca, padati s posvećenih usana. Više nisu smjeli živjeti svojim sebičnim životom, već je Krist trebao živjeti u njima. … On im je dao slavu koju je imao kod Oca, da bi s njima mogao biti jedno u Bogu. (General Conference Bulletin, 4. tromjesečje 1899.)

Mladi muškarci i žene trebaju shvatiti da je biti jedno s Kristom najveća čast koju mogu postići. … Posvetite sve što je u vama – dušu, tijelo i duh – Gospodinu! Pokorite svaku svoju sposobnost vlasti Duha Svetoga. (Review and Herald, 9. svibnja 1899.)

Preporučujemo: