Jedinstvo s Kristom

15. 10. 2021.

„Ja sam im predao slavu koju si ti meni dao, da budu jedno kao što smo mi jedno.“ (Ivan 17,22)

Ove riječi najuvjerljiviji su dokaz da će među istinskim kršćanima vladati jedinstvo, ljubaznost i ljubav. Otkupitelj svijeta bit će proslavljen i uzveličan karakterom svih koji vjeruju. … Kakve strahovite posljedice u svijetu ovise o jedinstvu onih koji tvrde da su kršćani, koji tvrde da vjeruju da je Biblija Božja riječ! (The Youth’s Instructor, 2. kolovoza 1894.)

„Emanuel – Bog s nama.“ To nam znači sve. Kakve široke temelje to postavlja našoj vjeri! Kakvu li nadu u besmrtnost to objavljuje vjernoj duši! Bog s nama u Isusu Kristu prati nas na svakom koraku našeg putovanja na Nebo! Duh Sveti s nama kao Utješitelj, kao Vodič u našoj zbunjenosti, ublažava naše tuge, štiti nas u kušnjama! „O dubino bogatstva, mudrosti i znanja Božjega!“ (Rimljanima 11,33) … Njegujte ljubav, iskorjenjujte sumnju, zavist, ljubomoru, razmišljanje o zlu, raspravljanje o zlu! Zbijte svoje redove, radite kao jedan! Imajte mir među sobom!

Zaklinjem vas imenom Isusa iz Nazareta da odbacite sve što liči na duhovnu oholost i na ljubav prema vladanju! Postanite kao mala djeca da biste, kada borba završi, postali članovi kraljevske obitelji, djeca nebeskog Kralja. Čitajte sedamnaesto poglavlje Evanđelja po Ivanu stalno iznova! Ova molitva koju je naš Spasitelj uputio svojem Ocu za svoje učenike dostojna je da bude često ponavljana i unesena u svakidašnji život. Ona će uzdići grešnog čovjeka jer je Gospodin obećao da će nas ljubiti onako kao što je ljubio svojega Sina ako sačuvamo ovo jedinstvo; grešnici će biti spašeni, a Bog vječno proslavljen.

Anđeli i arkanđeli čude se tom velikom planu otkupljenja; oni se dive, ljube Oca i Sina gledajući Božju milost i ljubav. (Letter 31, 1892.)

Preporučujemo: