Bog ne ograničava naše napredovanje

14. 11. 2021.

„Tako da živite dostojno Gospodina, da mu budete ugodni u svemu; da budete plodonosni svakom vrstom dobrih djela i da napredujete u spoznaji Boga; da se, ojačani svakovrsnom snagom kako to odgovara moći njegova božanstva, osposobite za savršenu postojanost i strpljivost. „ (Kološanima 1,10.11)

Bog ne postavlja nikakva ograničenja rastu onih koji su ispunjeni „spoznajom volje njegove u svakoj mudrosti i duhovnoj razboritosti“. (Kološanima 1,9 – Šarić) Molitvom, budnošću i rastom u spoznavanju Boga, mi bivamo „ojačani svakovrsnom snagom kako to odgovara moći njegova božanstva, osposobljeni za savršenu postojanost i strpljivost“. …

Božji plan s nama tako je širok, tako sveobuhvatan, tako savršen da imamo sve razloge da cijelim srcem surađujemo s Njime u njegovom ostvarenju. Nema nikakvog razloga za oklijevanje. … Mi svakog dana moramo dobivati nove zalihe iz velike riznice Božje riječi. To nam neće ostaviti nimalo vremena za čitanje romana ni za bilo što drugo što ne služi popravljanju i osposobljavanju za svako dobro djelo. … Bogatstva Neba stoje na raspolaganju Božjoj djeci. (Review and Herald, 4. listopada 1906.)

Svakoga dana kušač će vam biti za petama ne bi li vas pod nekim novim varljivim, prozirnim izgovorom naveo da služite sebi, da ugađate sebi. … Onaj tko je svoje srce potpuno predao Bogu, onaj tko je vjerom primio Isusa Krista kao svojeg Spasitelja, pokazivat će stalni rast u duhovnosti, u živoj pobožnosti, u čvrstini namjera, u vjernosti načelima naše vjere po svaku cijenu. …

Bog će proslaviti i poduprijeti svaku poštenu, iskrenu dušu koja hodi pred Njim u savršenstvu Kristove milosti. Gospodin Isus nikada neće ostaviti ni odbaciti nijednu poniznu, uzdrhtalu dušu. … Možemo li oštrim, posvećenim razumijevanjem ocijeniti snagu Božjih obećanja i primijeniti ih na sebe ne zato što smo toga dostojni, nego zato što je Krist dostojan? Ne zato što smo pravedni, već zato što se u živoj vjeri pozivamo na Kristovu pravednost kao na svoju? (Manuscript 125, 1901.)

Preporučujemo: