Stavite na se sve Božje oružje

17. 11. 2021.

„Zato uzmite i na se stavite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan i, kad sve nadvladate, održati se!“ (Efežanima 6,13)

U svim okolnostima sačuvajmo povjerenje u Krista. On nam treba biti sve – prvi i posljednji i najbolji u svemu. Neka naš jezik izgovara hvale Njemu ne samo kad se osjećamo radosni i sretni, već u sva vremena.

Neka naše srce bude puno Božjih dragocjenih obećanja kako bismo mogli izgovarati riječi koje će ulijevati utjehu i snagu bližnjima. Tako ćemo naučiti jezik nebeskih anđela koji će nam, ako budemo vjerni, biti pratitelji u vijeke vjekova. Svakog dana moramo ostvarivati napredak u usavršavanju karaktera, a to ćemo uspjeti ako budemo trčali k cilju, k daru gornjega zvanja Božjega u Kristu Isusu. Nemojmo razgovarati o velikoj Sotoninoj sili, već o velikoj Božjoj snazi. …

U svakoj duši dvije sile stalno se i ozbiljno bore za pobjedu. Nevjerovanje prikuplja svoje snage pod Sotoninim vodstvom ne bi li nas odvojilo od Izvora naše snage. I vjera prikuplja svoje snage pod Isusovim vodstvom, koji je Začetnik i Završitelj našeg spasenja. Ovaj se sukob vodi iz časa u čas na vidiku cijelog nebeskog svemira. To je borba prsa o prsa, a veliko pitanje glasi: „Tko će nadvladati?“ Na ovo pitanje svatko od nas mora sam pružiti odgovor. Svatko mora sudjelovati u ovoj borbi boreći se na jednoj ili na drugoj strani. Nitko nas ne može osloboditi ove borbe. … Upućen nam je ozbiljan poziv da se pripremimo za nju. „Ubuduće budite jaki u Gospodinu i njegovoj silnoj moći! Obucite se u bojnu opremu Božju da se mognete suprotstaviti đavolskim napadima!“ (Efežanima 6,10.11) Opomena se ponavlja: „Zato uzmite i na se stavite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan i, kad sve nadvladate, održati se!“

Onaj … kome je bila dana sva sila na nebesima i na zemlji, doći će u pomoć onima koji se uzdaju u Njega. (The Youth’s Instructor, 10. siječnja 1901.)