Naša vjera raste

21. 11. 2021.

„Moramo, braćo, uvijek zahvaljivati Bogu za vas, kako i dolikuje, jer vrlo napreduje vaša vjera.“ (2. Solunjanima 1,3.

Sigurna sam da oni koji vjeruju u istinu moraju stalno napredovati dok god ne dostignu mjeru uzrasta punine Isusa Krista. Mi nemamo vremena za duhovno opadanje ili ravnodušnost. Svaki pojedinac mora steći živo iskustvo u onome što je Božje. Budite ukorijenjeni. Utemeljite se u vjeri tako da, učinivši sve što ste mogli, opstanete s nepokolebljivim povjerenjem u Boga u vrijeme kad će se na kušnju staviti djelo i karakter svakog čovjeka. Vježbajte svoje duhovne snage dok god ne budete mogli razumjeti dubine Božje i ići iz snage u snagu.

Postoje tisuće onih koji tvrde da imaju svjetlo istine i koji ne napreduju nijedan korak. Oni nemaju živog iskustva iako su im bile ukazane sve prednosti. … Božja riječ nudi duhovnu slobodu i prosvjetljenje svima koji ozbiljno traže Boga. Oni koji prihvate Božja obećanja i ponašaju se u skladu s njima, dobit će u svojem životu svjetlo s Neba. Oni će piti s izvora života i vodit će i druge na vode na kojima su osvježili svoju dušu. …

Rodovi sumnje nisu poželjni. Oh! Pogledajte oko sebe i vidite kakvu je zbrku prouzročio … Sotona. Zabluda, laž i lažni nauk razmahali su se u prevarenim ljudskim srcima. Iz stoljeća u stoljeće neprijatelj ponavlja svoj eksperiment sa sve većim uspjehom; jer usprkos žalosnim izvještajima o životima koji su se izgubili u tami, ljudi kao mušice koje lete prema vatri hrle u razorne prijevare koje im je on pripremio da bi ih uhvatio u zamku. … „Nebo će i zemlja proći“ (Matej 24,35), ali „riječ Gospodnja zauvijek ostaje“ (1. Petrova 1,24). Nepokolebljiva vjera u Božju riječ jedina je vjera koja će izdržati opasnosti posljednjih dana. (Review and Herald, 10. siječnja 1888.)

Preporučujemo: