Moramo stalno gledati na Isusa

25. 11. 2021.

„Uprimo pogled u začetnika i završitelja vjere, u Isusa.“ (Hebrejima 12,2)

Mnogi među mladima gunđaju što nemaju sposobnosti da se prihvate nekog velikog posla, vatreno čeznu za talentima kojima bi mogli činiti divna djela; ali provodeći vrijeme u praznim maštanjima, upropašćuju svoj život. Previđaju prilike koje im se pružaju da čine djela ljubavi na životnom putu na kojem se nalaze njihove noge. …

O kad biste sad razmišljali o onome što je učinjeno radi vašeg mira; kad biste svoju ljubav, svoje misli, svoje vrijeme, svoju službu, posvetili Kristu! Sotona prikuplja sve svoje snage da vašu volju pokori svojoj, da vas pretvori u svoje oruđe za borbu protiv Kristovih planova, da ne priznate Isusa kao svojeg vladara. Iako znate da „Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni!“ (Ivan 3,16), Sotona će vas pokušavati odvojiti od Krista da biste postali njegovo oruđe u odvlačenju drugih i tako onemogućili Božje planove. On je otac laži i plete mrežu laži da bi vas njezinim nitima uvukao u svoju službu. Što ste inteligentniji, što ste privlačniji, to će napornije raditi kako bi upravo vas privolio da svoje talente stavite pred njegove noge i pristanete mu pomagati u postizanju svojeg cilja privlačenja drugih pod svoju crnu zastavu. Ako postoji ikakva mogućnost da vaš um zadrži u svojoj vlasti, on će je iskoristiti. Pavao se pita: „Tko li vas opčini te se ne pokoravate istini?“ (Galaćanima 3,1 – Varaždinska Biblija) Sotona opčinjava i protjeruje Krista iz duše kako bi zavladao umjesto Njega.

Molim vas, sinovi i kćeri, da razbijete čini zloga. Utecite se Isusu kao svojem utočištu i prihvatite vječni život! (The Youth’s Instructor, 2. ožujka 1893.)

Svakoga dana iznova donesite odluku da ćete biti blizu Boga, da ćete gledati Isusa, začetnika i završitelja vaše vjere! (The Youth’s Instructor, 19. srpnja 1894.)

Preporučujemo: