Adventpress bilten

19. 11. 2021.

Evangelizacija u Osijeku

Evangelizacija  u Osijeku

U Osijeku je krajem listopada tijekom šest večeri, u dva vikenda predavanja (22. do 31. listopada 2021.), održana zanimljiva evangelizacija. Predavač je bio pastor pripravnik Dominik Ljubić, koji je objedinio važne biblijske istine pod naslovom “Božji utjecaj na ovaj svijet”.

Započeo je s temom o stvaranju i podrijetlu zla, zatim je nastavio sa zadivljujućim biblijskim proročanstvima te prvim Kristovim dolaskom i čovjekovim otkupljenjem. Drugi dio nastavio je s načelima Božjeg kraljevstva, objasnio kako možemo postati dostojni ulaska u njega, te završio obećanjem o drugom Kristovom dolasku i uništenju zla, kao središnjem događaju u povijesti ovog planeta i svemira.

S obzirom na stanku zbog pandemije, uživali smo u ovim predavanjima koja su, uz držanje svih epidemioloških mjera, na našu radost privukla značajan broj prijatelja. Radujemo se i starim posjetiteljima koji redovito dolaze, kao i onim novim koji su u potrazi za biblijskom istinom po prvi put kročili u našu crkvu. Na jednostavan i izravan način naš je govornik ponudio odgovore na brojna pitanja i duhovne dvojbe naših sugrađana, a s druge strane obogatio svoj pripravnički staž kroz ovaj stari, iskušani i još uvijek važeći oblik misijske djelatnosti. Kao nastavak evangelizacije najavljeno je proučavanje Evanđelja po Ivanu, subotama uvečer, koje će voditi pastori Staniša Margarić i Dominik Ljubić.

Gordana Balašević


Dužnosnici Hrvatske konferencije u Osijeku

Dužnosnici Hrvatske konferencije u Osijeku

U subotu, 16. listopada 2021. godine, u osječku crkvu stigao je predsjednik Hrvatske konferencije, pastor Slobodan Bobo Marčeta sa svojim suradnicima, kako bi održali seminar za službenike Adventističke crkve u Osječko-baranjskom okrugu. Prijepodne je pastor Marčeta živo i interaktivno iznio biblijsku pouku o Savezu, iz Ponovljenog zakona. U drugom dijelu bogoslužja govorio je o vremenu u kojem živimo, kad se naša vjera stavlja na kušnju, a grijeh pokazuje svoje pravo lice, jer se Božja sila povlači sa Zemlje. “Sada je vrijeme da zbijemo svoje redove i budemo spremni oduprijeti se Sotoninim napadima — jer je Kristov dolazak pred vratima!” poručio je predsjednik.

Na poslijepodnevnom okupljanju, nakon uvodnih riječi pastora Marčete, svi polaznici seminara podijelili su se u tri skupine. Riječi savjeta i uputa za starješine te vođe i članove misijskih odjela iznio je pastor Marčeta. Rizničar Hrvatske konferencije, Nebojša Milovanović, održao je seminar koji se odnosio na darove i prinose, a tajnik Neven Klačmer ono što se odnosi na subotnju školu i đakonstvo. Zahvalni smo našim gostima na porukama i savjetima koje su ponudili, kako bi crkvene službe u ovim posebnim okolnostima koronavirusne pandemije opstale, ne gubeći ništa na svojoj kvaliteti. Moramo se znati prilagoditi i pronaći najbolje načine za rad, imajući uvijek u središtu Boga, a misiju kao jedini smisao i cilj našeg postojanja.

Gordana Balašević