Budimo čvrsti i spremni

10. 12. 2021.

„Prema tome, sjeti se kako si primio i čuo riječ; vrši je i obrati se! Ne budeš li bdio, doći ću kao lopov, i sigurno nećeš znati u koji ću te čas iznenaditi.“ (Otkrivenje 3,3)

„Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se.“ (DK) Oni koji su se nanovo rodili sjećaju se s kakvom su radošću i veseljem primili svjetlo s Neba i kako su svima govorili o svojoj sreći. …

„Drži!“ To ne znači da se čvrsto držiš svojih grijeha, već da se čvrsto držiš utjehe, vjere i nade koju ti je Bog dao u svojoj Riječi. Nikada se nemoj obeshrabriti. Obeshrabreni ljudi nisu sposobni učiniti bili što korisno. Sotona te nastoji obeshrabriti govoreći da nema koristi od služenja Gospodinu, da se ne isplati i da je isto tako dobro odavati se užicima i zadovoljstvima ovoga svijeta. „Što, dakle, koristi čovjeku ako dobije cijeli svijet, a izgubi svoj život?“ (Marko 8,36) Vi možete imati svjetovna zadovoljstva na račun budućeg svijeta, ali možete li sebi dopustiti da platite takvu cijenu? Mi se moramo držati čvrsto i živjeti u skladu sa svjetlom koje smo primili s Neba. Zašto? – Zato što Bog želi da shvatimo vječnu istinu i da djelujemo kao Njegova ruka pomoćnica prenoseći svjetlo onima koji se još nisu upoznali s ljubavlju koju On njeguje prema njima. Kad ste se predali Kristu, zavjetovali ste se u prisutnosti Oca i Sina i Duha Svetoga – trojice velikih Dostojanstvenika Neba. Čvrsto se držite tog zavjeta. …

Neprijatelj nikad ne može oteti iz Kristove ruke onoga tko se jednostavno uzda u Njegova obećanja. Ako se duša uzda i radi poslušno, um je otvoren za djelovanje Božjega Duha i obasjava ga božansko svjetlo prosvjetljujući razum. Kakve li prednosti imamo u Isusu Kristu! (Manuscript 92, 1901.)

Mi moramo budno bdjeti očekujući Gospodnji dolazak. … Svaki trenutak mora se vjerno upotrijebiti. „Ali tko ustraje do konca, bit će spašen.“ (Matej 24,13) (Review and Herald, 3. veljače 1903.)

Preporučujemo: