Sa sobom nosi plaću

9. 12. 2021.

„Pazi! Dolazim uskoro i sa sobom nosim plaću da svakome platim prema njegovu djelu!“ (Otkrivenje 22,12)

Naš posao ovdje uskoro će se završiti i svaki će čovjek primiti nagradu prema poslu koji je obavio. Pokazana mi je nagrada svetih, besmrtna baština, i vidjela sam da oni koji su najviše pretrpjeli za istinu, neće misliti da im je bilo teško, već će Nebo smatrati jeftinim.“ (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 1, str. 332)

Svaki dan ima svoje breme izvještaja o neispunjenim dužnostima, nemaru, sebičnosti, obmani, prijevari i nadmudrivanju. Kakva li se količina zlodjela gomila za konačni sud! Kada Krist dođe … što će sve onda biti otkriveno! (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 2, str. 134)

Svako dobro i loše djelo, kao i njegov utjecaj na druge, prati Istražitelj srca pred kojim je otkrivena svaka tajna. A nagrada će biti prema pobudama koje su ga potaknule. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 2, str. 435)

Kristov dolazak je blizu i vrlo se žuri. Vrijeme za rad je kratko, a muškarci i žene propadaju. … Nas mora obuzeti Božja sila koja će nas obratiti kako bismo mogli shvatiti potrebe svijeta koji propada. Osnovna misao moje poruke vama glasi: Pripremite se, pripremite se da sretnete Gospodina! Očistite svoje svjetiljke i neka svjetlo istine obasja puteljke i ograde. Svijet mora dobiti opomenu da se približava kraj svega. …

Nama je potrebna prisutnost Svetoga Duha Božjega kako bi naša srca bila omekšana, kako ne bismo unosili duh grubosti u svoje postupke. Molim se da Duh Sveti potpuno zavlada našim srcem. Ponašajmo se kao Božja djeca koja od Njega traže savjet, koja su spremna ostvariti Njegove planove kad god im se otkriju. Bog će se proslaviti preko takvog naroda, a oni koji budu vidjeli našu revnost, uskliknut će: Amen! Amen! (Testimonies for the Church, sv. 9, str. 105-108)

Preporučujemo: