Vjerom pobijedite svijet

8. 12. 2021.

„Jer sve što je od Boga rođeno pobjeđuje svijet. A ovo je sredstvo pobjede koje pobjeđuje svijet: naša vjera.“ (1. Ivanova 5,4)

Danas Sotona dolazi s istim kušnjama s kojima je dolazio Kristu nudeći nam kraljevstva ovoga svijeta u zamjenu za naše podaništvo. Ali nad onim koji gleda na Isusa kao na Začetnika i Završitelja našeg spasenja, Sotonine kušnje nemaju vlasti. On ne može navesti na grijeh one koji su vjerom prihvatili zasluge Onoga koji je bio kušan u svemu kao i mi, osim grijeha.

„Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.“ (Ivan 3,16) Onaj tko se pokaje za svoje grijehe i prihvati dar života od Sina Božjega, ne može biti nadvladan. Hvatajući se vjerom za božansku narav, on postaje Božje dijete. On se moli, on vjeruje. Kada dođe u napast i u nevolju, hvata se za snagu koju nam je Krist dao svojom smrću i pobjeđuje Njegovom milošću. Ovo je istina koju svaki grešnik mora shvatiti! Mora se pokajati za svoje grijehe, mora vjerovati u Kristovu silu, mora prihvatiti tu silu koja ga spašava i čuva od grijeha. (Review and Herald, 28. siječnja 1909.)

Kršćanin ne smije zadržati svoje grešne običaje niti njegovati mane u svojem karakteru; mora se obnoviti duhom svojega uma po božanskom uzoru. Bez obzira na narav vaših nedostataka, Gospodnji Duh pomoći će vam da ih prepoznate i dat će vam milost kojom ćete ih pobijediti. Zaslugama Kristove krvi i vi možete biti pobjednici, i više nego pobjednici. …

Istina mora prodrijeti u dušu i tek će tada dovesti do posvećenja karaktera. Ona će oplemeniti i uzdići život i pripremiti vas da uđete u stanove koje je Isus otišao pripremiti onima koji Ga ljube. Nebo nam je vrjednije od svega i ako izgubimo Nebo, izgubili smo sve. (Manuscript 51, nedatirano)

Preporučujemo: