On dolazi kao Zaštitnik i Branitelj svojeg naroda

12. 12. 2021.

„A neće li Bog obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k njemu ako je i odužio s njihovom stvari?“ (Luka 18,7 – Varaždinska Biblija)

Ovo vrijeme, kad iz Božje riječi svijetli veliko svjetlo čineći da su mračne tajne jasne kao dan, dan je milosti, nade, radosti i obećanja svima koji su blagoslovljeni njome, svima koji otvore svoj um i svoje srce blistavim zrakama Sunca Pravednosti. …

Ima marljivih istraživača Riječi proroštva u svim krajevima svijeta, koji dobivaju sve više i više svjetla na temelju proučavanja Pisma. To se odnosi na sve narode, sva plemena, sve ljude. Oni će odbaciti najteže zablude i zauzeti mjesto onih koji su uživali prednosti i imali prilike, ali ih nisu cijenili. … Mi sada pravimo svoj izbor i ubrzo ćemo uočavati razliku između onih koji služe Bogu i onih koji Mu ne služe. …

S vremena na vrijeme Gospodin je objavljivao svoj način rada. … I kad se pojavila kriza, On se otkrivao i sprečavao ispunjavanje Sotoninih planova. Često je dopuštao da se stanje u narodima, u obiteljima i među pojedincima pretvori u krizu kako bi Njegovo miješanje postalo očitije. I tako je obznanjivao činjenicu da postoji Bog u Izraelu koji brani svoj narod.

Kad odbacivanje Gospodnjeg zakona postane skoro sveopće, kad Njegov narod bude pritisnut nevoljama od svojih bližnjih, Bog će se umiješati. Vatrene molitve Njegovog naroda bit će uslišane jer je Njemu ugodno da Ga Njegov narod traži svim srcem, da se oslanja na Njega kao na svojeg Izbavitelja. On je bio zamoljen da to učini za svoj narod. … Obećanje glasi: „Kažem vam, brzo će ih obraniti.“ (Luka 18,8) (General Conference Bulletin, 1. tromjesečje 1900.)