On će nam biti utočište

13. 12. 2021.

„U sjenici svojoj on me zaklanja u dan kobni; skriva me u skrovištu Šatora svoga, na hridinu on me uzdiže.“ (Psalam 27,5)

Iskreni, vjerni kršćanin njeguje radost i nadu o kojoj pripadnici svijeta ništa ne znaju. Za njih je to tajna. Kršćaninova je nada velika u svojoj neumrlosti i puna slave. Ona prodire iza zavjese i sidro je duše, sigurno i čvrsto. I kad se oluja Božjeg gnjeva sruči na bezbožne, ova nada neće iznevjeriti i kršćani će biti zaštićeni kao da se nalaze usred kuće Božje. (The Youth’s Instructor, svibanj 1854.)

Pred nama su teška vremena; Božji sudovi dolaze na naš svijet. Narodi na Zemlji će zadrhtati. Bit će nevolja i teškoća na sve strane; ljudska srca zastajat će od straha. A što ćemo mi raditi tog dana? Iako će se Zemlja tresti kao pijan čovjek i biti pomaknuta sa svojeg mjesta kao koliba, ako se pouzdamo u Boga, On će nas izbaviti. „Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega.“ (Psalam 91,1) „Jer Jahve je zaklon tvoj, Višnjega odabra sebi za okrilje. Neće te snaći nesreća. … Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim.“ (Psalam 91,9.10.11) (Review and Herald, 15. ožujka 1887.)

Krist vidi svršetak sukoba. Bitka postaje sve oštrija. Ubrzo će doći Onaj na čijoj je strani pravo i uzeti sebi sve što je na Zemlji. Sva zbrka u našem svijetu, sve nasilje i svi zločini, sve je to samo ispunjenje Kristovih riječi. Sve su to znakovi blizine Njegovog dolaska. U dan svojeg dolaska Krist će sačuvati one koji su išli za Njim jer je On Put, Istina i Život. On se zavjetovao da će biti njihovo utočište. On im kaže: Uđi u siguran zaklon za neko vrijeme, skloni se malo dok ne očistim Zemlju od njezinog bezakonja! (Letter 264, 1903.)