Vrijeme milosti brzo dolazi kraju

14. 12. 2021.

„Neka nepravednik i dalje bude nepravedan; neka se ne- čisti i dalje onečišćuje; neka pravednik i dalje živi pravedno; neka se sveti i dalje posvećuje!“ (Otkrivenje 22,11)

Svi koji žele da njihova imena ostanu zapisana u knjizi života, trebaju sada, u nekoliko preostalih dana vremena milosti, mučiti svoje duše pred Bogom plačući zbog grijeha i iskreno se kajući. Mora doći do dubokog, iskrenog ispitivanja srca. Nemaran, bezbrižan duh koji je obuzeo mnoge među onima koji sebe smatraju kršćanima, mora se odbaciti. Sve one koji žele pobijediti zle sklonosti koje se bore za prevlast, čeka ozbiljna bitka. Djelo pripreme pojedinačno je djelo. Mi se ne spašavamo u skupinama. Neporočnost i posvećenost jednog neće nadoknaditi nedostatak tih osobina kod drugog. … Svaki pojedinac morat će proći ispit i naći se bez ljage, nabora ili takvoga čega.

Sa završnim djelom službe pomirenja povezani su svečani prizori. U njega su uključeni krupni interesi. Suđenje se sada odvija u nebeskom Svetištu. … U strašnoj Božjoj prisutnosti u razmatranje će biti uzeti naši životi. …

Kada završi istražni sud, bit će odlučena sudbina svih ili za život ili za smrt. Vrijeme milosti završit će se kratko vrijeme prije pojavljivanja našega Gospodina na nebeskim oblacima. … U teškom će se položaju naći oni koji su se, umorni od bdjenja, okrenuli privlačnostima svijeta. Dok je poslovni čovjek obuzet svojom trkom za dobicima, dok ljubitelj uživanja traži svoje zadovoljstvo, dok kći mode sređuje svoje ukrase – možda baš u tom trenutku Sudac cijele Zemlje proglasi presudu: „Bio si vagnut na tezulji i nađen si prelagan.“ (Daniel 5,27) (Review and Herald, 9. studenoga 1905.)

Tiho, neopazice kao lopov u ponoć, doći će odlučujući trenutak kad će biti označena sudbina svakog čovjeka, kada će konačno biti povučena milostiva ponuda grešnom čovjeku. „Dakle: bdijte … da ne bi došao iznenada i našao vas gdje spavate. „ (Marko 13,35.36) (Review and Herald, 9. studenoga 1905.)

Preporučujemo: