Krist će doći s velikom silom i slavom

16. 12. 2021.

„Kad Sin Čovječji dođe sa svojim sjajem u pratnji svih anđela, sjest će na prijestolje svoje slave.“ (Matej 25,31)

Nijedan ljudski jezik ne može opisati prizore drugog dolaska Sina Čovječjeg na nebeskim oblacima. … On će doći odjeven u odjeću svjetla koju je nosio od vječnih vremena. S Njim će doći anđeli. Deset tisuća puta deset tisuća pratit će Ga na tom putu. Čut će se glas trube koji poziva zaspale mrtve iz njihovih grobova. Kristov glas prodrijet će u grobove, probiti uši umrlih i „svi koji počivaju u grobovima … izići će iz njih“ (Ivan 5,28.29). (Review and Herald, 5. rujna 1899.)

Krist će doći u sili i velikoj slavi. Doći će u svojoj slavi i u slavi svojega Oca. Sveti anđeli pratit će Ga na tom putu. Dok će cijeli svijet biti obavijen tamom, u svakom stanu svetih sjat će svjetlo. Oni će ugledati već prve zrake Njegova dolaska. Iz Njegovog sjaja zablistat će neokaljano svjetlo i Kristu Otkupitelju divit će se svi koji su Mu služili. Dok zli budu bježali, Kristovi sljedbenici radosno će klicati u Njegovoj nazočnosti. (Proroci i kraljevi, str. 459)

„Jer će dolazak Sina Čovječjega biti sličan munji što sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada.“ (Matej 24,27) Pratit će Ga sva nebeska vojska. … „I on će poslati anđele svoje s glasnom trubom da skupe izabranike njegove.“ (Matej 24,31) …

Božji narod ne može primiti kraljevstvo prije Kristovog osobnog dolaska. … Čovjek je u sadašnjem stanju smrtan, raspadljiv, dok će Božje kraljevstvo biti neraspadljivo, vječno. Stoga čovjek u svojem sadašnjem stanju ne može ući u Božje kraljevstvo. Ali kad Isus dođe, On će svojem narodu dati besmrtnost i zatim ih pozvati da prime kraljevstvo kojemu su dosada bili samo baštinici. (Velika borba, str. 254,255)

Preporučujemo: